Mercedes me Adapteriin liittyviä vastauksia.

Mihin aiheeseen liittyen sinulla on kysyttävää?

Mercedes me Adapteriin liittyviä vastauksia.

Mihin aiheeseen liittyen sinulla on kysyttävää?

 • Yleistä

   Mercedes me Adapter koostuu laitteistosta ja ohjelmistosta. Laitteisto, Mercedes me -adapteri, yhdistetään auton diagnoosipistokkeeseen (ns. "OBD2-liitin") ja sen jälkeen muodostetaan yhteys Bluetoothin® avulla älypuhelimeen. Tällöin voidaan lukea autosta erilaisia tietoja. Mercedes me -adapteripalvelusovelluksella voidaan luettujen tietojen perusteella käyttää erilaisia turvallisuus-, huolto- ja liikkuvuustoimintoja.

   Sovellus on ilmaiseksi saatavana Applen App Storesta ja Google Play Storesta.

   Mercedes me -adapteripalvelujen käyttö on maksutonta. Sovelluksesta soitettaessa voimassa ovat tavanomaiset ehdot puheluille lanka- ja matkapuhelinverkkoon. Matkapuhelinsopimuksesta riippuen voi latauksesta ja tiedonsiirrosta syntyä kustannuksia.

   Mercedes me Adapteria voidaan käyttää useissa vielä verkottamattomissa Mercedes-Benz-malleissa vuosimallista 2002 alkaen. Yhteensopivat mallit ja mallisarjat voidaan katsoa seuraavasta taulukosta<p>Mallisarjaluettelo voi vaihdella maasta riippuen. Uutena maahantuotujen tai harmaatuontien yhteydessä alkuperäinen kohdemaa on olennainen yhteensopivuuden osalta.<br> </p> . Mallisarjaluettelo voi vaihdella maasta riippuen.

   Katso maakohtaiset malliluettelot

   Malli Mallisarja(t) Vuosimalli
   A-sarja 169, 176 2004 – 09/2015
   B-sarja 245, 246 2005 – 11/2014
   C-sarja 204, 205 2007 – 09/2014
   C-sarjan Coupé 204 2011 – 06/2015
   CLA 117 2013 – 11/2014
   CLS 218, 219 2004 – 09/2014
   E-sarja 211, 212 2002 – 03/2015
   E-sarjan Cabriolet 207 2010 – 03/2015
   E-sarjan Coupé 207 2009 – 03/2015
   G-sarja 463 07/2012 - 08/2016
   GL 164, 166 2006 alkaen
   GLA 156 2013 – 09/2015
   GLK 204 2008 alkaen
   M-sarja 164, 166 2005 alkaen
   R-sarja 251 2005 alkaen
   S-sarja 221, 222 2005 – 09/2014
   SL 231 2012 – 03/2016
   SLK 171, 172 2003 – 03/2016
   SLS AMG 197 2010 alkaen
   Sprinter 906 2006 alkaen
   Vito 447 2014 – 05/2019
   Viano/Vito 639 11/2010 alkaen
   V-sarja 447 2014 - 09/2016

   Mercedes me Adapter on käytettävissä seuraavissa maissa:
   Abu Dhabi, Alankomaat, Australia, Belgia, Dubai, Espanja, Etelä-Afrikka, Intia (syksy 2019 alkaen), Irlanti, Italia, Itävalta, Japani, Korea, Kreikka, Luxemburg, Malesia (syksy 2019 alkaen), Norja, Puola, Portugali, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Slovakia, Tanska, Thaimaa (syksy 2019 alkaen), Tšekki, Turkki, Unkari, Uusi-Seelanti, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta.

   Edellytykset Mercedes me -adapteripalveluiden käytölle ovat:
   • Yhteensopiva älypuhelin (vrt. ”Adapter App”), jonka käyttöjärjestelmä on iOS 11 tai Android 6 tai uudempi

   • Mercedes-Benz-auto yhteensopivista mallisarjoista ja tuotantoajankohdista

   • Mercedes me -adapteripalvelusovellus (maksutta saatavana Apple App Storesta tai Google Play Storesta)

   • Mercedes me -käyttäjätili (rekisteröinti osoitteessa www.mercedes.me) ja hyväksytyt käyttöehdot

   • Mercedes me -adapteri (saatavana vain Mercedes-Benz-myyntiliikkeestä)

   • Mercedes me -adapteripalvelujen aktivointi Mercedes-Benz-huoltoliikkeen toimesta sen jälkeen, kun henkilöllisyys on tarkistettu.

   Seuraavat tiedot siirretään Mercedes-Benz Group AG -yhtiön järjestelmiin: auton valmistenumero, kilometrilukema, tankin täyttömäärä, jäljellä oleva aika, jäljellä oleva ajomatka, korjaamo- ja huoltokoodi, tarvittaessa ohjainlaitteen versionumero. Näiden tietojen välittäminen on tarpeellista, jotta sinulle voidaan asettaa käyttöön auton ajankohtainen tila, ja että sinulle voidaan esittää soveltuvia huoltotarjouksia. Mercedes-Benz Group AG ei luo välitettyjen tietojen perusteella mitään liikeprofiileita. Paikkatiedot (jos käytettävissä) välitetään vain silloin, jos kolarin tai konerikon takia soitat asiakastukeen. Henkilötietoja, kuten ajo- ja tankkausluettelot, tallennetaan ainoastaan paikallisesti omaan älypuhelimeesi, eikä niitä välitetä eteenpäin Mercedes-Benz Group -järjestelmiin.

   Mercedes me Adapterin kautta autostasi luettuja tai itse tallentamiasi tietoja ei synkronoida Mercedes me Portaalin kanssa, vaan ne tallennetaan vain paikallisesti älypuhelimellesi. Tiedot voit nähdä Mercedes me -adapterisovelluksessa.

   Mercedes me -adapteripalveluita voi käyttää useissa yhteensopivissa autoissa. Edellytyksenä on auton yhdistäminen Mercedes me -tiliisi Mercedes-Benz-myyntiliikkeen toimesta. Käyttöönotto on suoritettava uudelleen irrotuksen ja toiseen autoon uudelleen liitännän jälkeen.

   Kyllä, voit käyttää Mercedes me -käyttäjätiliäsi Mercedes me Adapteria ja adapterin kanssa yhteensopivaa autoa varten.

   Jo verkotettujen palveluiden suunnittelussa olemme kehittäneet tietoturvaa suhteessa meidän järjestelmiimme ja palveluihimme jo alusta lähtien siten, että tietoturvasta huolehditaan mitä suurimmassa määrin.

   Tulevaisuuden auto on yhä enemmän ja enemmän digitaalinen seuralainen, mikä tarkoittaa samanaikaisesti, että sen täytyy olla ei vain liikenne- ja käyttöturvallinen, vaan myös sen tietojen on oltava turvassa.

   Mercedes-Benz Group AG ei laadi Mercedes me -palveluissa liikeprofiileja. Tietoturvan suhteen me noudatamme kaikkia voimassa olevia lakeja, ja myös valtiollisten elinten pääsy tietoihin on mahdollista vain lakien puitteissa.

   Sen lisäksi Mercedes-Benz Group -yhtiössä säädellään henkilökohtaisten tietojen käsittelyä "Konsernin ohjeistuksen mukaan asiakas- ja liikekumppanien tietosuojaa varten", joka perustuu yleisesti hyväksyttyihin perusperiaatteisiin ja joka varmistaa yhtenäisen ja yleisesti voimassa olevan tietosuoja- ja tietoturvastandardin.

   Mercedes me -palvelujen puitteissa tallennetaan henkilötietoja, ja henkilötietoja myös tuotetaan. Tämä tapahtuu sopimusperusteisesti tai asiakkaan suostumuksella. Tiedot tallennetaan salatussa muodossa. Sen lisäksi asiakas voi milloin tahansa deaktivoida Mercedes me Adapter -palvelunsa.

   Käytämme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä suojataksemme käyttäjien tietoja manipulointeja, häviämistä, tuhoutumista tai asiattomien henkilöiden pääsyä vastaan. Näitä turvallisuustoimenpiteitä kehitetään jatkuvasti teknisen kehityksen mukaisesti.

   Mercedes me Adapterin avulla useita mallisarjoja vuodesta 2002 alkaen voidaan integroida Mercedes me -palvelun digitaaliseen maailmaan myös vielä verkottamattomien autojen osalta.
   Mercedes me -adapteripalvelut ovat Mercedes-Benz Group AG:n tarkastama (muun muassa törmäystesteissä ja suhteessa sähkömagneettiseen häiriökestävyyteen) ja vapauttama lisävarusteosa. Vaaratekijät auton vaurioiden ja takuun menettämisen johdosta adapteria käytettäessä ovat siten poissuljettuja.
   Vieraiden valmistajien turvallisuuden osalta ei voida hyväksyä vastuuta.

   Saat Mercedes me -adapteripalvelut ainoastaan omalta Mercedes-Benz-huoltokumppaniltasi – niihin kuuluva sovellus on maksutta ladattavista kaupoista Apple App Store ja Google Play. Sen lisäksi Adapterin toimintoja ja palveluita laajennetaan jatkuvasti, ja niitä sovitetaan modernin verkottuneen ajo-elämyksen tarpeiden mukaan Mercedes-autollesi.

 • Adapter-sovellus

   Sovellus on ilmaiseksi saatavana Applen App Store - ja Google Play Store -kaupoista.

   Sovellus on käytettävissä seuraavissa älypuhelimissa:
   • Apple: käyttöjärjestelmän versiosta iOS 11 alkaen
   • Android: käyttöjärjestelmän versiosta 6.0 alkaen

   Älypuhelimia, joissa on käytössä root-käyttöoikeudet tai Jailbreak, ei tueta turvallisuussyistä.

   Mercedes me Adapterin ja sovelluksen avulla hyödyt mm. seuraavista palveluista:

   • Ajankohtaiseen auton tilaan liittyvät tiedot: tankin täyttömäärä, ajosuorite, pysäköintipaikka ja pysäköinnin kesto

   • Pysäköintitalojen etsijä, joka sisältää tietoja hinnoista, aukioloajoista ja saatavuudesta

   • Huoltoasemien etsijä: Lähimpänä olevan tai edullisimman huoltoaseman haku (Saksassa)

   • ”Cockpit”-tila live-autotiedoilla, esim. moottorin kuormitus, öljyn lämpötila ja jäljellä oleva ajomatka

   • ”Car Health Monitor” nopeaan apuun autosta saapuvien varoitusviestien tapauksessa

   • Ajoluettelo ja tankkausluettelo vientitoiminnolla

   • Mercedes-Benz-huoltopisteen löytäminen, huoltopisteeseen yhteyden ottaminen ja huoltoajankohdista sopiminen

   • Muistutukset tärkeistä huoltoajankohdista, kuten katsastustarkastuksesta

   Mercedes me -adapteripalvelusovelluksen asennuksen jälkeen voit jo käyttää muutamia rajoitettuja toimintoja. Sovelluksen kaikkien toimintojen käyttämistä varten sinun on hankittava adapteri ja otettava se käyttöön. Ota tätä varten yhteyttä Mercedes-Benz-huoltopisteeseesi.

   Jokaisen lopetetun ajon jälkeen lähetetään datapaketti Mercedes-Benz Group AG:n järjestelmiin. Tämän datapaketin datamäärä on erittäin vähäinen. Yhteensä kuluu siis enint. muutamia megatavuja kuukaudessa.
   Huoltoasemien/pysäköintitilan etsijä -toimintoa käytettäessä käytetään mobiilidataa, jotta sinulle voidaan näyttää ajankohtaisia tietoja.

   Varmista ensin, että Bluetooth®-Pairing onnistui Mercedes me -adapteriin kanssa ja älypuhelimesi on yhdistetty adapteriin MB-xxxx. Tätä varten täytyy älypuhelimesi Bluetooth®-toiminnon olla aktivoituna. Mercedes me -adapterin täytyy olla kantaman sisäpuolella. Sen lisäksi käyttöönottoa varten tarvitaan internet-yhteys. Jos silti ilmenee ongelmia sovelluksen käynnistämisessä, ota yhteyttä asiakastukeen.

   Kun Mercedes me Adapter on irrotettu, kuten esimerkiksi huoltoajankohdan jälkeen, käyttöönotto on suoritettava uudelleen. Jos olet poistanut sovelluksen asetuksen tai käytät nyt jotain toista älypuhelinta, käyttöönotto täytyy samoin suorittaa uudelleen.

   Jos yhtä tai useampaa ajoa ei voida liittää yhteen, syynä voi olla se, että näiden ajojen välillä on aukkoja. Vain jos jonkin tallennetun ajon lopussa matkamittarilukema vastaa sen jälkeen seuraavan ajon alussa olevaa matkamittarilukemaa, voidaan nämä molemmat ajot liittää yhteen. Muussa tapauksessa ei yksityisiä ja ammattiajoja voida yhdistää.

   Ei, yhdistettyjä ajoja ei enää voi erottaa takaisin yksittäisiksi ajoiksi.

   Toiminnon ”Minun ajoni” kohdalla vietävä CSV-tiedosto voi sisältää aukkoja tai sitä on mahdollisesti muokattu, minkä seurauksena se ei ole lainmukainen ajopäiväkirja. Taulukko voi kuitenkin toimia perustana ajopäiväkirjan dokumentoinnille.

   Tarkasta ensin sovellusasetukset. Niissä voit määritellä, saako sovellus määrittää sijaintipaikkasi ja mitä toimintoja varten. Sijaintimäärityksen on oltava kytkettynä päälle toimintoja ”Pysäköinti ja paikannus”, ”Tankkaus” ja ”Minun ajoni” varten. Lisäksi voi sijaintimääritys olla älypuhelimessa aina deaktivoituna tai vain tätä sovellusta varten.

   Toinen mahdollinen syy puuttuville näytöille: Olet oleskellut ajoon lähtiessäsi tai sen lopettaessasi sellaisessa paikassa, jossa sijaintimääritys ei ole mahdollista. Esimerkiksi maanalaisessa autohallissa.

   Jos autoa liikutetaan ilman yhdistettyä Mercedes me Adapteria tai jos älypuhelimeen ei ole yhteyttä esim. silloin, kun Bluetooth® on deaktivoitu, mitään ajoja ei tallenneta. Näin voi syntyä aukkoja luettelossa tallennettuihin ajoihin.

   Heti, kun autosi tankin täyttömäärä on varamääräalueella, tankin täyttömäärää ei voida enää enää määrittää. Sen takia on tässä tapauksessa välttämätöntä merkitä tankattu määrä manuaalisesti.

   Monissa manuaalisissa tankkauksissa ei merkittyä sijaintipaikkaa esitetä kartalla, koska sijaintipaikan kenttään ei ainoastaan voida merkitä osoitteita. Siihen voi myös esim. kirjoittaa "matkalla töihin". Tällaisia sijainteja ei voida esittää kartalla.

   Mercedes me Adapter -sovellus on ainoa Mercedes me Adapterin kanssa käyttöön tarkoitettu sovellus, ja muut Mercedes me -sovellukset koskevat autoja, joihin on asennettu jo valmiiksi kommunikaatiomoduuli, ja ne eivät tästä johtuen ole yhteensopivia Adapterin kanssa. Sovellusten toimintojen laajuus voi vaihdella, koska kumpikin ratkaisu perustuu pohjimmiltaan erilaisiin teknologioihin.

   Yleinen ero Mercedes me Adapterin ja Mercedes me connect -autojen välillä on se, että Adapter muodostaa yhteyden Bluetooth®:in kautta älypuhelimeen, eikä se käytä omaa SIM-korttia. Kun auton virta on kytketty pois, niin silloin adapteri ei ole toiminnassa, eli etäpalvelut kuten ovien avaaminen ja sulkeminen tai lisälämmityksen ohjelmointi eivät ole mahdollisia.

   Ulkomaanmatkoilla voi adapteria käyttää ilman rajoituksia, kun dataroaming on aktivoituna, eli silloin voi syntyy dataroamingista aiheutuvia normaaleja kustannuksia. Adapteria voi kuitenkin käyttää myös ilman internet-yhteyttä. Toiminnassa voi kuitenkin esiintyä rajoituksia, esim. GPS-koordinaatteja ei voida kääntää osoitetiedoiksi.

   iPhone-puhelimissa tämä viesti tulee näkyviin joka kerta, kun jokin Bluetooth®-laite haluaa muodostaa yhteyden älypuhelimeen (handsfree-varustukset ovat poikkeus). Jos sovellus on jo aktivoitu puhelimessa (etualalla tai taustalla), adapteri muodostaa yhteyden myös silloin, kun tätä viestiä ei ollut vahvistettu. Ajosi ja tankkauksesi tallennetaan. Jos sovellus on kuitenkin tätä ennen lopetettu aktiivisesti (esim. ”pois pyyhkimällä”), tai jos puhelin on käynnistetty uudelleen, tämä kysely on vahvistettava, jotta sovellus voidaan hakea muistista käyttöön ja että Adapteriin voidaan muodostaa yhteys.

   Jotta voimme tunnistaa paremmin asiakkaidemme mielenkiinnon kohteita ja kehittää sovellusta eteenpäin, analysoimme sovelluksen käyttötietoja (käytämme tähän Adobe Marketing Cloud -toimintoa). Jos tietoja sovelluksen käytöstä ei tule tallentaa ja analysoida, tämän toiminnon voi milloin tahansa deaktivoida ja myös aktivoida uudelleen kohdasta Sovellusasetukset > Käyttötietojen tallennus.

 • Adapter

 • Adapterin yhteiskäyttö

   Mercedes me -adapterilla varustetun auton pääkäyttäjänä voit lisäkäyttäjähallinnon kautta kutsua muita ihmisiä tämän auton lisäkäyttäjiksi. Menettele seuraavasti:

   Siirry Mercedes me Portaaliin, napsauta ”Sinun autosi” ja valitse vastaava auto. Napsauta nyt osiossa ”Mercedes me connect” kohtaa ”Yhteiskäyttäjien hallinta”. Toiminnolla ”Kutsu yhteiskäyttäjiä” voit lähettää kutsun syöttämällä sähköpostiosoitteen. Sinä ja kutsuttu henkilö saatte tiedon sähköpostilla. Kutsuttu lisäkäyttäjä voi hyväksyä kutsun siten, että hän seuraa vastaavaa linkkiä sähköpostissa.

   Nyt lisäkäyttäjän täytyy suorittaa älypuhelimellaan adapterin käyttöönotto uudelleen, ja tätä varten täytyy adapteri irrottaa ja taas yhdistää. Sen jälkeen Adapter voidaan ottaa käyttöön toiminnolla ”Lisää uusi auto” Mercedes me Adapter -sovelluksessa.

   Kun lisäkäyttäjä on täyttänyt nämä vaiheet, hän voi myös käyttää Mercedes me -adapteripalveluita omassa autossaan.

   Vain pääkäyttäjä voi kutsua lisäkäyttäjiä.

   Kun pääkäyttäjä on kutsunut yhteiskäyttäjän, yhteiskäyttäjän on hyväksyttävä kutsu sähköpostissaan olevan linkin kautta. Yhteiskäyttäjä tarvitsee lisäksi Mercedes me -käyttäjätilin sekä Mercedes me Adapter -sovelluksen, jonka tämä voi ladata App Storesta tai Google Playn kautta. Yksi Mercedes me Adapter autoa kohti riittää useammalle käyttäjälle.

   lisäkäyttäjän täytyy adapterin käyttöä varten ottaa se myös käyttöön. Tätä varten Mercedes me Adapter on irrotettava ja liitettävä uudelleen, jotta yhteiskäyttäjän älypuhelin voidaan yhdistää Adapteriin. Tämän jälkeen auto voidaan lisätä sovelluksessa kohdassa ”Lisää uusi auto”.

   lisäkäyttäjä voi käyttää Mercedes me -adapteripalveluita niiden täydessä laajuudessa. Tämän henkilötiedot (esim. ajoluettelo) tallennetaan vain tämän älypuhelimelle, ja niitä ei voida siirtää. Huoltotarjouksien vastaanottaminen on varattu vain pääkäyttäjälle, samoin kuin muiden lisäkäyttäjien kutsuminen ja palvelun aktivointi tai deaktivointi.

   Ajon lopussa ”Minun autoni” -sivulla esitettävät auton arvot tallennetaan Backendiin, ja niitä vaihdetaan käyttäjien kesken.

   Toimintojen ”Pysäköinti ja paikannus”, ”Tankkaus” ja ”Minun ajoni” sisältöjä ei synkronoida. Erityisesti määritetyt sijaintitiedot jäävät vain paikallisesti siihen älypuhelimeen, jossa ne on määritetty.

 • Käyttöönotto

  Ensimmäinen käyttöönotto

  Ensimmäinen käyttöönotto

  Omistatko Mercedes me Adapter -sovelluksen, ja onko Mercedes-Benz-huoltopisteesi jo yhdistänyt Mercedes me -tilisi? Siinä tapauksessa voit aloittaa! Toimi ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä seuraavasti:

  Vaihe 2

  ”Mercedes me Adapter” -sovellus käynnistyy.

  Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään Mercedes me -tililläsi. Noudata tämän jälkeen sovelluksen ohjeita.

  Vaihe 3

  Mercedes me Adapter liitetään auton jalkatilassa olevaan OBD2-pistokkeeseen.

  Avaa diagnoosipistokkeen (”OBD2-pistoke”) kansi, joka sijaitsee mallista riippuen eri paikoissa kuljettajan jalkatilassa, ja liitä Mercedes me Adapter. Adapteriin syötetään nyt sähköä, ja se vastaa sinisellä valolla.

  Vaihe 4

  Lisää laite älypuhelimeen Bluetoothin kautta.

  Lisää älypuhelimesi Bluetooth®-valikossa laite ”MB-123456” tai vastaava.

  Vaihe 5

  Käynnistä sovellus ja valitse ”Käynnistä käyttöönotto ja lisää auto”.

  Käynnistä sovellus ja valitse ”Lisää auto”.Noudata tämän jälkeen sovelluksen ohjeita.
  Jos jäljellä on edelleen olennaisia edellytyksiä, kuten esim. käyttöehtojen hyväksyminen, joiden on täytyttävä käyttönoton onnistumiseksi, sovellus ohjaa sinut vastaavaan paikkaan portaalissa.

  Uudelleenkäyttöönotto

  Uudelleenkäyttöönotto

  Haluatko ottaa Mercedes me Adapter -sovelluksesi uudelleen käyttöön (esim. katsastuskäynnin jälkeen)? Tähän vaaditaan vain kaksi yksinkertaista vaihetta:

  Vaihe 1

  Mercedes me Adapter liitetään auton jalkatilassa olevaan OBD2-pistokkeeseen.

  Liitä Mercedes me Adapter uudelleen kuljettajan jalkatilassa olevaan ”OBD2-pistokkeeseen”.

  Vaihe 2

  Käynnistä sovellus ja valitse ”Lisää uusi auto”.

  Napsauta autoasi Mercedes me Adapter -sovelluksessa ja valitse ”Lisää uusi auto”. Noudata tämän jälkeen sovelluksen ohjeita.

 • Käyttöön liittyviä huomautuksia

   Tämän käyttöohjekirjan tarkoituksena on perehdyttää sinut Mercedes me Adapterin toimintatapaan. Säilytä tätä käyttöohjekirjaa hyvin, jotta se on aina käytettävissäsi. Lue ennen käyttöä huolellisesti vastaavat käyttö- ja turvallisuushuomautukset. NÄITÄ TURVALLISUUSHUOMAUTUKSIA ON EHDOTTOMASTI NOUDATETTAVA.

   Mercedes me Adapter on Mercedes-Benzin tarkastama ja hyväksymä lisävarusteosa. Luettelo autoista, joihin Adapterin diagnoosipistokkeen saa liittää, löytyy osoitteesta www.mercedes.me/adapter.

   Toimituksen sisältöön kuuluvat:

   • Mercedes me -adapteripalvelut

   • ”Mercedes me Adapter” -palvelujen turvallisuusohjeet

   • Lisälehti ”Autosi käyttöohjekirjan täydennys”

   • ”Mercedes me Adapter” -palvelujen lyhyt käyttöohje

   • OBD-pistorasian kannen kiinnitysmateriaalit

   Tarvitset lisäksi Android- tai iOS-järjestelmän kanssa yhteensopivan älypuhelimen Bluetooth-liittymällä ja mukaan kuuluvan ”Mercedes me Adapter” -sovelluksen vastaavista sovelluskaupoista.

   Yhdistettäessä Mercedes me -adapteri diagnoosipistokkeen on aina varmistettu, että

   • auton järjestelmien toiminta ei häiriydy

   • käynnistysakku ei voi tyhjentyä

   • mitään pakokaasuvalvontatietoja ei nollata.

   Mercedes me -adapteripalveluita saa käyttää ainoastaan Mercedes-Benzin hyväksymissä autoissa tuetuilla älypuhelimilla ja käyttöjärjestelmillä. Hyväksyttyjen autojen luettelo löytyy alueelta ”Yleistä”, yhteensopiviin älypuhelimiin liittyviä tietoja löytyy alueelta ”Adapter-sovellus”.

   VAROITUS:
   Mobiilien viestintälaitteiden ajon aikana käyttämisestä aiheutuva huomiokyvyn heikkenemisen vaara.
   Jos käytät mobiileja viestintälaitteita ajon aikana, huomiosi voi siirtyä pois liikenteestä.
   Lisäksi voit menettää auton hallinnan.
   Käytä näitä laitteita vain auton seisoessa paikallaan.
   Meidän on myös huomautettava, että mobiileja viestintälaitteita / älypuhelimia on säilytettävä turvallisesti autossa.
   Mercedes me -adapteri on kehitetty jatkuvaa käyttöä varten vastaavassa diagnoosipistokkeessa, ja se tulee jättää siihen yhdistetyksi.

   Ota huomioon omassa maassasi voimassa olevat lait koskien älypuhelimien käyttöä autossa ajon aikana.

   Mercedes me -adapterin rakenne- ja muut muutokset vaikuttavat tuotantoturvallisuuteen, ja niillä voi olla seurauksia autollesi. Huomautus: loukkaantumisvaara!

   Älä koskaan avaa omavaltaisesti Mercedes me -adapteria. Älä koskaan itse suorita korjauksia!

   Käsittele Mercedes me -adapteria huolellisesti. Se voi vaurioitua törmäysten, iskujen tai jo hyvin matalasta korkeudesta putoamisen johdosta.

   Pidä Mercedes me -adapteri kaukana kosteudesta ja äärimmäisestä kuumuudesta.

   Älä koskaan upota Mercedes me -adapteria veteen tai muihin nesteisiin. Käytä puhdistukseen vain vedellä kostutettua liinaa. Älä milloinkaan käytä syövyttäviä puhdistusaineita (etikka-/sitruunapesuaineita, hankausaineita, kalkin- tai kynsilakanpoistoaineita, yleispesuaineita, neutraalipesuaineita, spriitä, öljypitoisia luonnonpuhdistusaineita tai vastaavia) tai karkeita harjota ja sieniä tai muita sellaisia apuvälineitä puhdistukseen.

   Säilytä Mercedes me -adapterisi ja siihen kuuluvat tarvikkeet pois lasten ulottuvilta. Jos pikkuosia niellään, on heti otettava yhteyttä lääkäriin. Loukkaantumis- tai jopa hengenvaara!

   Jos älypuhelin kehittää liikaa lämpöä, sen toimintakunto on ehdottomasti tarkastettava. Jos jatkuvia ongelmia esiintyy, lopeta sovelluksen käyttö älypuhelimessasi ja käänny älypuhelimesi valmistajan puoleen.

   Varastoi ja aseta älypuhelin aina turvalliseen paikkaan ennen ajoon lähtöä. Tässä on otettava huomioon, että auton nopeuden äkkiä hidastuessa (jarrutuksessa) varmistamattomat esineet kuten älypuhelimet voivat aiheuttaa huomattavia vaaratilanteita, loukkaantumisia ja vaurioita auton matkustajille ja myös muille liikenteessä olijoille.

   Henkilöt, jotka käyttävät kuulolaitteita tai laitteita, joissa on nimike BAHA® ("Bone Anchored Hearing Aid") sekä osittain tai kokonaan implantoituja kuulolaitteita, voivat kokea voimistuneita häiriöääniä. Ota yhteyttä kuulolaitteen valmistajaan mahdollisten vaihtoehtojen löytämiseksi.

   Henkilöt, joilla on lääketieteellisiä laitteita, kuten sydämentahdistin tai defibrillaattori: Kun käytät Mercedes me -adapteria, älypuhelimesi ja adapterin välillä on langaton radioyhteys. Sähkömagneettinen säteily voi haitata lääketieteellisen laitteen toimintaa. Hengenvaara! Ota ennen Mercedes me -adapterin käyttöä ehdottomasti yhteyttä lääkäriisi tai lääketieteellisen laitteen valmistajaan kysyäksesi mahdollisia Mercedes me -adapterin päästöjen aiheuttamia vaikutuksia.

   Huoltoasemilla on ehdoton matkapuhelimen käyttökielto. Siellä uhkaa räjähdysvaara, koska matkapuhelimen pudotessa akku voi irrota kotelosta ja näiden kipinöiden seurauksena voivat bensiinihöyryt syttyä palamaan. Mercedes me -adapterin poistaminen ja asettaminen on kiellettyä tankkausalueilla.

   Kaikki ohjelmiston Re-Engineering, Logging tai Decompiling ja kaikki koodimanipuloinnit suhteessa Mercedes me -adapteriin ja sovellukseen ovat kiellettyjä. Loukkaantumisvaara!

   Älypuhelimia, joissa on Jailbreak (valtuuttamaton älypuhelimen valmistajan mobiilikäyttöjärjestelmien käyttörajoitusten poistaminen), ei tueta, ja ne ovat yleensä käytöstä poissuljettuja.

   Oikeus teknisiin muutoksiin sekä virheisiin ja poikkeamiin pidätetään!

   Mercedes me Adapterin hävittämiseen liittyviä tärkeitä huomautuksia:

   • Tätä sähkölaitetta ei saa hävittää kotitalousjätteen mukana. Ota asianmukaista hävittämistä varten yhteyttä lähiseudullasi oleviin keräyspisteisiin tai viranomaisiin.

   • Mercedes me Adapterilla on WEEE-hyväksyntä (hävittäminen) EY-direktiivin 2012/19/EU mukaisesti.

   • Jos sähkölaitteita hävitetään hallitsemattomasti, pohjaveteen ja täten ravintoketjuun voi päästä vaarallisia aineita, ja terveytesi ja hyvinvointisi voivat vaarantua tämän seurauksena.

   • Jos vaihdat laitteen uuteen laitteeseen, myyjä on lakisääteisesti velvoitettu vastaanottamaan vanha laite vähintään maksutta hävitettäväksi.

   Askey Communication GmbH vakuuttaa täten valmistajana, että tuote ”Mercedes me Adapter” on jäljempänä esitettyjen direktiivien olennaisten vaatimusten ja muiden asiaankuuluvien määräysten mukainen:

   • Radiolaitedirektiivi 2014/53/EU,

   • Direktiivi 2011/65/EU tiettyjen haitallisten aineiden sähkö- ja elektroniikkalaitteissa käytön rajoittamiseksi (RoHS),

   • Direktiivi 2012/19/EU sähkö- ja elektroniikkalaiteromista (WEEE) kemikaaleja koskevan asetuksen (REACH) (EY) nro 1907/2006 mukaisesti.

   Käyttötaajuus ja maksimilähtöteho: Bluetooth (2402 MHz ~ 2480 MHz) enintään 10 dBm EIRP.

   Vaatimustenmukaisuusvakuutus voidaan katsoa osoitteesta www.mercedes.me/adapter.

   Ota vaatimustenmukaisuusvakuutukseen liittyviä lisäkysymyksiä varten yhteyttä osoitteeseen: Askey Communication GmbH, Fritz-Vomfelde-Straße 8, 40547 Düsseldorf, Germany

   Jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia, ota yhteyttä valtuutettuun Mercedes-Benz-jälleenmyyjään tai asiakastukeen.