Concept EQA:n keulanäkymä, kun LED-matriisissa palaa sininen valo.
Haluttu video ei ole juuri saatavilla. Yritä myöhemmin uudelleen.
Katso uudelleen

Concept EQA – sähköatleetti.

Mercedes-Benzin Concept EQA todistaa Franfurtin IAA-messuilla, kuinka
EQ-strategia siirtyy kompaktiluokkaan.

Concept EQA – sähköatleetti.

Mercedes-Benzin Concept EQA todistaa Franfurtin IAA-messuilla, kuinka
EQ-strategia siirtyy kompaktiluokkaan.

Sähköautojen esiinmarssi jatkuu.

Sähköautojen esiinmarssi jatkuu.

”Sähköautojen esiinmarssimme jatkuu Concept EQA:lla: vuoteen 2022 mennessä Mercedes-Benz Carsilla on markkinoilla yli 10 täysin sähköistä autoa.”

Dr. Dieter Zetsche, Mercedes-Benz Group AG:n hallituksen puheenjohtaja ja Mercedes-Benz Carsin johtaja.

Sivunäkymä Concept EQA:sta.

Urheilullisen sähköauton etu- ja taka-askelissa on oma sähkömoottorinsa, joiden teho on 200 kW. Ajodynamiikkaa voi mukauttaa säätämällä pysyvän jokapyörävedon vääntömomenttia keula- tai peräpainotteiseksi. Concept EQA:n ainutlaatuinen virtuaalinen säleikkö näyttää valitun ajo-ohjelman.

Toimintasäde n. 400 km.

Toimintasäde n. 400 km.

Mercedes-Benzin ajoreittiin perustuvan käyttöstrategian kanssa käytettynä Concept EQA saavuttaa n. 400 km toimintasäteen riippuen asennetun akun kapasiteetista. Tehokkaat, pussikennoilla varustetut litiumioniakut ovat Mercedes-Benzin tytäryhtiön Deutsche Accumotiven toimittamia.

Concept EQA:n perä- ja sivunäkymä.

Modulaarisen rakennustavan ansiosta innovatiivisella akkujärjestelmällä on 60 kWh:n mallikohtainen kokonaiskapasiteetti. Concept EQA voidaan ladata joko induktiolatauksella tai wallbox-tyyppisistä latauspisteistä, ja siinä on myös pikalatausvalmius. Julkisissa latauspisteissä tavoitteena on ”saumaton lataus”: tämä Mercedes me -pohjainen palvelu mahdollistaa helpon lataamisen ja maksamisen eri latauspisteissä.

Aistillisen selkeyden muotoilukieli.

Sivunäkymä Concept EQA:sta.
Concept EQA:n keulanäkymä.

Aistillisen selkeyden muotoilukieli.

Concept EQA on toinen esimerkki aistillisen selkeyden muotokielen jatkuvasta kehityksestä: sikkauksia ja johtimia on merkittävästi vähemmän. Sähköautojen uutta estetiikkaa edustavat myös laserkuituvalot. Laseraktiivinen laite on sulautettu optisen valojohtimen keskelle. Katseet keräävät spiraalimaiset valot muistuttavat sähkömoottorin kuparikäämitystä ja visualisoivat sähköimpulssit animaationa.

Erinomainen ajodynamiikka eri ajo-ohjelmien ansiosta.

Erinomainen ajodynamiikka eri ajo-ohjelmien ansiosta.

Concept EQA:n keulanäkymä, kun LED-matriisissa palaa sininen valo.
Concept EQA:n keulanäkymä, kun LED-matriisissa palaa punainen valo.
Concept EQA:n keulanäkymä hämärässä, kun LED-matriisissa palaa sininen valo.

Molemmissa ajo-ohjelmissa, ”Sport” ja ”Sport Plus”, voi valita erilaisen momentinjaon keulan ja perän välille. Jokainen kuljettaja voi siis valita itselleen sopivimmat ajo-ominaisuudet. Black-Panel -taso keulassa toimii virtuaalisena säleikkönä ja muuttuu erinäköiseksi ajo-ohjelman mukaisesti. ”Sport”-ajo-ohjelmassa säleikkö muodostaa välkehtivän siiven vaakasuunnassa, kun taas ”Sport Plus” -tilassa on pystysuuntaiset palkit Panamericana-säleikön tapaan.

EQ: sähköautoilun uutuusmerkki.

EQ: sähköautoilun uutuusmerkki.

EQ-tuotemerkki tarjoaa jatkossa kokonaisen oman sähköisen liikkumisen ekosysteemin: tuotteet, palvelut, teknologiat ja innovaatiot. Tuotevalikoima tulee kattamaan sähköautot ja niiden latauspisteet, erilaiset latauspalvelut sekä kotien energiavarastointiin tarkoitetut järjestelmät. EQ on johdettu sanoista Electric Intelligence, mikä tarkoittaa sähköistä älykkyyttä ja kertoo Mercedes-Benzin brändin arvoista – tunteesta ja älystä. Uusi merkki kattaa kaikki olennaiset näkökulmat asiakkaille suunnatusta sähköautoilusta. Se on enemmän kuin pelkkä auto.

Tulevissa malleissa toteutuvat modernin sähköautoilun olennaisimmat piirteet. Tuloksena on kiehtovan muotoilun, poikkeuksellisen ajoelämyksen, erinomaisen käytännöllisyyden ja maksimaalisen turvallisuuden yhdistelmä, joka on tuttua kaikista auton keksijän autoista. Ensimmäinen uuden EQ-tuotemerkin sarjamalli, EQC, valmistetaan vuodesta 2019 alkaen Mercedes-Benzin Bremenin tehtaalla. Se perustuu aiemmin Pariisissa esiteltyyn Concept EQ -malliin.

Lataus alle 10 minuutissa.

Lataus alle 10 minuutissa.

Auto voidaan ladata joko induktiolatauksella tai wallbox-tyyppisistä latauspisteistä, ja siinä on myös pikalatausvalmius.

10 min

Latausaika

100 km

Toimintasäde

Concept EQA:n keula- ja sivunäkymä.

Concept EQA:n voi ladata pikalatausasemalla alle 10 minuutissa niin, että toimintasäde on 100 km. Mercedes-Benz Group AG:n strategiaan kuuluvat sisäinen kehitys- ja tuotanto-osaaminen sekä vaihtoehtoisten virtalähteiden moduulistrategia. Sen lisäksi yhtiö haluaa varmistaa, että sähköisen liikkuvuuden avainkomponentteja on saatavissa helposti.

Älykkäästi verkotetut latausratkaisut.

Älykkäästi verkotetut latausratkaisut.

Sivunäkymä Concept EQA:sta.
Mercedes-maailma: Concept EQA

Mercedes-Benzin valikoimasta löytyy jo nyt sopivat latausjärjestelmät sähköautoille. Niitä ovat mm. julkisilla latausasemilla käytettävä ilmainen ”Charge & Pay” -sovellus sekä talonomistajille ja yrityksille suunnattu energiavarastointiin tarkoitettu kiinteä järjestelmä, joka toimii aurinkosähköllä. Tulevaisuudessa virransyöttö on vielä kätevämpää intuitiivisen latauksenhallinnan ja älykkään latauspistehaun ansiosta. Mercedes me -palveluun perustuva lataustapa kuuluu Mercedes-Benzin valikoimaan, joka sisältää kaikki palvelut yhden katon alla.

Maanlaajuinen latausasemien infrastruktuuri.

Maanlaajuinen latausasemien infrastruktuuri.

Järkevästi toteutettu latausratkaisujen verkko on olennaisessa osassa, kun Mercedes-Benz Cars tuo markkinoille sähköautoja. Asiakkaat ottavat sähköautoilun vastaan positiivisesti vasta, kun latauspisteitä on kattavasti ympäri maan. Keväällä 2017 Mercedes-Benz Group AG:sta tuli pääsijoittaja amerikkalaiselle latausasemavalmistajalle, ChargePoint Inc:lle. Tämän strategisen sijoituksen tavoitteena on laajentaa älykkäiden latausratkaisujen valikoimaa merkittävästi ja tarjota asiakkaille kattava valikoima sähköautoilun tuotteita.