Riippumattomat korjaamot

Tervetuloa Veho Oy Ab:n riippumattomien korjaamoiden sivuille.  

 • Palvelut korjaamoille

  Tervetuloa Veho Oy Ab:n riippumattomien korjaamoiden sivuille.

  Riippumattomat korjaamot

  Tervetuloa Veho Oy Ab:n riippumattomien korjaamoiden sivuille.

  Mercedes-Benz korjaamo- ja varaosaohjelmistot, XENTRY-testerit

  Mercedes-Benz korjaamo- ja varaosaohjelmistot, XENTRY-testerit

  Service & Parts Net tarjoaa teknistä tietoa korjaamoille Mercedes-Benzin ja smartin huoltamiseen ja korjauksiin alkuperäisessä muodossa suoraan autonvalmistajalta. Mercedes-Benz AG:n Internet-portaali on tarkoitettu niille huolto- ja korjaamoliikkeille, jotka eivät kuulu valtuutettujen Mercedes-Benz-korjaamoiden verkostoon. Service&Parts Net tarjoaa tietopaketteja Mercedes-Benz-henkilö- ja hyötyajoneuvoille sekä smartille. Sivustolta voit hankkia järjestelmien käyttölisenssejä päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai vuodeksi. Lisäksi sivustolla kerrotaan diagnosointi-laitteista, joita on saatavana samaan hintaan kuin valtuutetuille huoltoedustajajille.

  Sivustolla voit rekisteröityä sähköisen huoltokirjan DSB käyttäjäksi.

   

  Kirjautumalla sisään ja valitsemalla palvelun käytettävissäsi ovat täysin samat ohjelmat, jotka ovat käytössä valtuutetuissa korjaamoissakin. Osa materiaalista on maahantuojan toimesta käännetty suomeksi ja osa on joko saksaksi tai englanniksi, kuten on myös valtuutetuilla korjaamoilla.

  Daimlerin huolto- ja varaosaportaaliin pääset alla olevasta linkistä:

  Mercedes-Benz WebParts (demosivusto)

  Mercedes-Benz WebParts (demosivusto)

  Mercedes-Benz WebParts -ohjelman kautta voit kätevästi tilata aitoja Mercedeksen varaosia internetin kautta. WebParts on suunniteltu riippumattomille autokorjaamoille, jotka ostavat osia asennettavaksi Mercedes-asiakkaidensa autoihin - tukkumyyntiin sitä ei voi käyttää hankintakanavana.

  Tunnukset helppokäyttöiseen online-järjestelmään saat hankittua valtuutetulta Mercedes-Benz-huoltoedustajalta. Tervetuloa tutustumaan Mercedes-Benz WebParts-palveluun.

  Workshop Information System, WIS

  Workshop Information System, WIS

  WIS on netissä oleva korjaamokäsikirja. Huolto- ja korjausohjeet kertovat miten sinun tulee edetä korjauksessa. Työkuvaukset ja selkeät kuvat/piirrokset helpottavat työtäsi. Näin voit tarjota asiakkaillesi kilpailukykyistä ja luotettavaa palvelua. Käyttölisenssin voit ostaa päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi tai vuodeksi.

   

  ASRA ohjeaikatiedosto.

  Ohjeajat ja työvaiheet helpottavat Sinua, kun asiakkaasi haluavat huollon tai korjauksen hintatarjouksen. Voit suunnitella yksittäisten huoltotoimenpiteiden keston ja hinnoitella ne haluamallasi tavalla. Lisäksi valmiit työvaihenimikkeet helpottavat ja selkeyttävät laskutustasi.

  Varaosainformaatio, Xentry Portal Parts Information

  Varaosainformaatio, Xentry Portal Parts Information

  Varaosainformaatiosta löydät nopeasti huolloissa ja korjauksissa tarvitsemasi varaosanumerot. Luettelo sisältää mallisarjoittain oikeat tiedot. Voit kerätä valitsemiasi varaosia ”ostoskoriin” ja sitten tulostaa listan.

  Tehtaan huoltotiedotteet, TIPS

  Tehtaan huoltotiedotteet, TIPS

  TIPS on tietojärjestelmä jossa on maailmanlaajuisesti kerättynä teknistä informaatiota, tietoa ja ratkaisuja korjaamon käytettäväksi vianhaussa teknisten vikojen ratkaisemiseksi.

  Hyötyajoneuvojen päällirakentajille ja autojen varustelijoille tarkoitettu sivustolla on tarjolla on mm. kaikkien Mercedes-Benz mallien päällirakenneohjeet suomen kielellä sekä paljon muuta hyödyllistä liittyen päällirakentamiseen.  

  CBT-itseopiskelulevykkeet

  CBT-itseopiskelulevykkeet

  CBT-itseopiskelulevykkeiden avulla avulla voit opiskella itsenäisesti auton eri teknisiä järjestelmiä. Levykkeet ovat osa Mercedes-Benz mekaanikkojen koulutusjärjestelmää. Levykkeitä voit ostaa valtuutetuista Mercedes-Benz varaosamyynneistä. Levykkeen hinta on 155 € sis. alv.

  XENTRY-testeri

  XENTRY-testeri

  XENTRY-testeri mahdollistaa nykyaikaisen diagnosoinnin jatkuvasti kehittyvissä ajoneuvojärjestelmissä. Testerillä on mahdollista lukea eri järjestelmien vikakoodeja, suorittaa johdonmukaista vianhakua erilaisten mittausten ja ohjausten avulla sekä suorittaa ohjelmointeja ja koodauksia. Lisätietoja: mb.systems(at)veho.fi

  Tarkemmat tiedot XENTRY-testeristä löytyvät sivustolta, jolle pääset alla olevasta linkistä. Mercedes-Benz AG tarjoaa testerille käyttötukea ongelmatilanteissa englanniksi ja saksaksi.  

 • Koulutustarjonta

  Mercedes-Benz tekninen koulutus

  Mercedes-Benz tekninen koulutus

  Veho Oy Ab järjestää teknistä koulutusta valmistajan koulutustasovaatimusten mukaisesti. Koulutukset muodostuvat pääsääntöisesti useista, järjestyksessä läpikäytävistä moduuleista. Mekaanikkojen koulutustasoja on kolme.

  MT (Maintenance Technician) taso sisältää auton perusjärjestelmiin ja huoltoon liittyvät osa-alueet sekä tietojärjestelmien ja Star Diagnosis testerin käytön perusteet.

  ST (System Technician) taso sisältää opintokokonaisuudet auton eri järjestelmistä ja laajentaa tietämystä ja osaamista Mercedes-Benzin elektroniikasta ja diagnostiikasta.

  DT (Diagnosis Technician) taso antaa syventävää osaamista kaikista auton tekniikan osa-alueista, diagnostiikasta ja autoelektroniikasta.

  Vauriokorjaamon korimekaanikoille on vastaava kolmiportainen koulutusohjelma. BT (Body Technician), BS (Body Specialist) ja BE (Body Expert).

  Koulutuksiin kuuluvat alkutestit ja loppukoe.

  Riippumattomat korjaamot voivat osallistua koulutuksiin samoin edellytyksin kuin valtuutetut huoltoedustajatkin. Riippumattomien korjaamoiden mekaanikot voivat suorittaa kurssin pääsyvaatimuksena olevan tasotestin ilman tasokoulutuksen käymistä. Tasotestin hinta on 100 € (alv0%).

  Koulutus on maksullista kaikille ja päivähinta on sama kaikille, 230€ hlö (alv0%).
  Koulutukseen ilmoittautuminen alkaa kuukautta ennen koulutusajankohtaa ja päättyy 2 viikkoa ennen kurssin alkua. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  Vastaamme mielellämme koulusta koskeviin kysymyksiin. Tiedustelut ja ilmoittautumiset voit lähettää alla olevaan sähköpostiosoitteeseen, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pikaisesti.
  Henkilöautot ja paketti-autot: mbha.koulutus(at)veho.fi
  Kuorma- ja linja-autot: mbhya.koulutus(at)veho.fi

  Mercedes-Benz AG:n kansainvälinen koulutus löytyy ala olevasta linkistä:

 • Huoltoedustajaksi

  Hakeminen valtuutetuksi huoltoedustajaksi

  Hakeminen valtuutetuksi huoltoedustajaksi

  Korjaamo voi hakea itselleen valtuutetun Mercedes-Benz-huoltoedustajan asemaa. Edellytyksenä on valmistajan toiminnalle asettamien laadullisten kriteerien täyttäminen ja auditoinnin hyväksytty läpikäynti.

  Veho Oy Ab toimittaa pyynnöstä tiedot hakumenettelystä, joka on kaikille hakijoille täysin samanlainen. Saatuaan tiedot laadullisista vaatimuksista hakija tekee kirjallisen hakemuksen Veho Oy Ab:lle ja hakuprosessi lähtee käyntiin.

  Asiaa koskevat tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen mbha.info(at)veho.fi