Mercedes-Benz-hätäpuhelujärjestelmä

Nopeasti apua automaattisella hätäpuhelulla.

Onnettomuuden sattuessa Mercedes-Benz-hätäpuhelujärjestelmä voi auttaa merkittävästi lyhentämään aikaa, joka pelastushenkilöstön onnettomuuspaikalle saapumisessa kestää. Tiedonsiirto tapahtuu auton kommunikaatiomoduulilla (LTE)1 digitaalisille palveluille. Hätäpuhelu voi käynnistyä automaattisesti törmäystunnistimien vaikutuksesta tai kuljettaja voi käynnistää sen manuaalisesti kattokäyttöyksikön SOS-näppäimellä. Puhelu ohjautuu Mercedes-Benzin hätänumeroon tai paikalliseen hätäkeskukseen. 

Järjestelmä muodostaa puheyhteyden Mercedes-Benzin hätäpuhelukeskukseen tai paikalliseen hätäkeskukseen ja välittää tarkan sijainnin sekä muita tietoja, joita tarvitaan pelastus- ja hinaustöiden tehokkaaseen suorittamiseen. Samalla kulkee tieto kalustopäällikölle, joka pidetään ajan tasalla myös kustakin seuraavasta toimenpiteestä. Mercedes-Benz-hätäpuhelujärjestelmä on aktivoitu jo auton luovutuksen yhteydessä. Erillisiä käyttöehtoja ei tarvitse hyväksyä.
1

 

Kommunikaatiomoduuli (LTE) voi olla toimitusvaikeuksista johtuen väliaikaisesti rajoitetusti saatavilla tietyillä markkinoilla. Tämä koskee erityisesti digitaalisia lisäpalveluja, kuten hätäpuhelujärjestelmää (eCall). Jatkuvasti päivitettäviä tietoja saa Mercedes-Benz-jälleenmyyjiltä.