Pelastustarrat yritysasiakkaat | Mercedes-Benz-pakettiautot
Mercedes-Benzin pelastustarra

Kun sekunnit ratkaisevat: pelastustarra.

QR-kooditarran avulla nopeammin oikeaan pelastuskorttiin.

Onnettomuuden jälkeen jokainen sekunti on ratkaiseva matkustajien pelastamisessa. Mercedes-Benz Group on ensimmäinen pelastustarran käyttöön ottanut autonvalmistaja. Kyseessä on pieni mutta tehokas innovaatio, jonka ansiosta pelastushenkilöstö pääsee onnettomuuspaikalla välittömästi käsiksi turvallisuuteen liittyviin tietoihin.

Tarran QR-koodi skannataan älypuhelimen tai tabletin avulla, ja näkyviin tulee auton ajantasainen pelastuskortti1. Niin pelastushenkilöstö näkee heti, missä turvatyynyt, akku, säiliöt, sähköjohdot, painesylinterit ja pelastamisen kannalta tärkeät rakenneosat sijaitsevat. Tämä yksinkertainen, mutta merkittävä uudistus on pelastushenkilöstölle selkeä etu taistelussa aikaa vastaan. QR-koodin ansiosta pelastushenkilöstö voi reagoida nopeammin, ja hätätilanteessa nämä tarrat voivat auttaa pelastamaan ihmishenkiä!

QR-koodeilla varustetut tarrat on helppo lisätä autoon, ja niitä on saatavana Mercedes-Benz-jälleenmyyjiltä kaikkiin vuodesta 1996 alkaen valmistettuihin Mercedes-Benz-pakettiautoihin.

1

Edellyttää internetyhteyttä.

”Kaikissa autoissa on tiettyjä alueita, joita emme voi leikata ilman, että autossa olijat tai itse altistuisimme vaaralle. Siksi on tärkeää, että pääsemme näihin elintärkeisiin tietoihin käsiksi auton ulkopuolelta. … Se säästää kallisarvoista aikaa onnettomuuspaikalla. Usein jokainen sekunti on ratkaiseva ja kaikki apu tärkeää.”

Oliver H., palomies, Mercedes-Benzin haastattelussa uudesta pelastustarrasta.