Kaupunkien sankari: Citan-pakettiauto.

Citan-pakettiauto: tekijä. Tekijöiltä. Tekijöille.

Citan: kaupunkien sankari.

Citan on kaupunkiin soveltuva jakeluauto kompakteilla mitoilla ja suurella tavaratilalla, joka vastaa täydellisesti kaupunkiajon erilaisiin haasteisiin.

Taloudellisesti tarkasteltuna Citan kuuluu joka tapauksessa voittajiin: sen tehokkaissa moottoreissa on BlueEfficiency-1 ja SCR-tekniikka ja edulliset kulutusarvot, auton käyttöaste on korkea ja huoltovälit ovat pitkät2, minkä lisäksi budjettiasi säästävät houkuttelevat ehdot ja palvelut3. Ja jotta pääset hyvin perille, olemme vielä lisänneet Citan-pakettiin Adaptive ESP® -toiminnon arvokkailla lisätoiminnoilla sekä kaikissa tilanteissa tehokkaat levyjarrut.

Miellyttävien istuimien, helppokäyttöisyyden ja erillispyöräripustuksella varustetun hienoviritetyn alustan ansiosta Citanilla ajaa erittäin mukavasti, dynaamisesti ja ketterästi kaupungissa. Tavaroita kuormatessa ja purkaessa huomaat, kuinka joustavasti suurta tavaratilaa voi kookkaiden oviaukkojen ja matalan kuormausreunan ansiosta hyödyntää. Yksilöllistä ilmettä varten valittavissa ovat muun muassa design-paketti Red sekä Night-paketti4.

Citanissa on kaikki, mitä kaupunkikäyttöön suunnatulta Mercedes-pakettiautolta sopii odottaakin. Vakuutu sen eduista itse ja tule koeajolle. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

 

 

 

1

BlueEfficiency-paketti kuuluu vakiovarustukseen kaikkien moottorivaihtoehtojen ja pituuksien yhteydessä.

2

Jopa 40 000 kilometrin huoltovälit.

3

Esimerkiksi Mercedes-Benz MobiloVan, elinikäinen liikkuvuusturva Mercedes-Benziltä. Se on voimassa enintään 30 vuotta, kun autoa huollatetaan säännöllisesti valtuutetulla Mercedes-Benz-huoltokumppanilla. Koskee autoja, joiden ensirekisteröinti on tehty aikaisintaan 1.10.2012.

4

Night-paketti on saatavilla vuoden 2019 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen.

Kohokohdat.

  1. Mukavuus
  2. Ajonautinto
  3. Taloudellisuus
  4. Monipuolisuus
  5. Tavaratila
  6. Turvallisuus
Citan-pakettiauto: Se tietää, mikä sisätilassa on tärkeää.

Citanissa mukavuus yhdistyy hyödyllisyyteen: sen miellyttävässä sisätilassa on hyvä työskennellä. Toiminnallisuus ja mukavuus vakuuttavat autoon astumisesta siitä poistumiseen – miellyttävän korkeasta istuma-asennosta ajettaessa aina kuormausta helpottaviin, mataliin ovi- ja lastausreunoihin saakka.

Miellyttävässä kuljettajan istuimessa selkää säästävällä sivutuella on hengittävä pinta, se kestää kovaa kulutusta ja sen voi säätää manuaalisesti tarkalleen jokaisen kuljettajan tarpeisiin korkeussäädettävän ohjauspyörän lailla. Kaikki hallintalaitteet on sijoitettu selkeästi, ja niiden käyttö on yksinkertaista. Helppolukuinen mittaristo parantaa sisätilan ilmettä entisestään. Miellyttävästä työskentelyilmapiiristä pitävät huolen myös vakiovarusteinen lämmitys- ja tuuletusjärjestelmä sekä käytännölliset säilytysratkaisut.

Citan-pakettiauto: työnteon täytyy olla mukavaa myös ajaessa.

Citanin vahvuudet auttavat kaikenlaisten töiden suorittamisessa: kaupungin kapeilla kaduilla hyödyt sen kompaktista kääntyvyydestä, maanteillä tai moottoriteillä voit täysin nauttia sen erinomaisesta vedosta.

Yksi vääntömomentiltaan vahvimmista dieselmoottoreista tehoilla 55 kW1 (75 hv), 66 kW2 (90 hv) ja 81 kW3(110 hv) sopii varmasti omaan vaatimusprofiiliisi. Innovatiivinen BlueEfficiency-tekniikka4 laskee polttonesteen kulutusta ja voi siten parantaa yrityksesi taloudellisuutta. Valitusta moottorista riippuen voimansiirrosta huolehtii tehokkaasti joko viisi- tai kuusivaihteinen käsivaihteisto. Lisävarusteena saatava yhdistää käsivaihteiston ajodynamiikan edut automaattivaihteiston mukavuuteen.

Kaikki tekniset komponentit on tarkoin mukautettu toisiinsa – esimerkkeinä ohjaustehostin, erillispyöräripustuksella varustetun alustan jousitus ja iskunvaimennus sekä ärhäkkäästi kytkeytyvät jarrut kaikissa pyörissä. Niiden ansiosta voit nauttia Citanin ketteryydestä aina rentoutuneesti.

Citan-pakettiauto: panostus kannattaa. Ennen pitkää.

Mercedes-Benzillä tunnetaan erityistä vastuuta tulevaisuuden liikenteen vastuullisesta ja kestävästä toteuttamisesta. Tämä vastuu kannetaan myös Citanin osalta. Juuri kaupunkiliikenteessä Citan täyttää kyseiset vaatimukset esimerkillisesti. Modernien moottoreiden ja innovatiivisen BlueEfficiency-tekniikan4 ansiosta CO2-päästöt ja kulutus ovat alhaisella tasolla. Citan näyttää muillekin esimerkkiä kulutuksellaan, joka alkaa 4,3 litrasta/100 km1.
Myös taloudellisesti Citan kuuluu voittajiin. Siitä pitävät huolen sen houkutteleva hintataso ja alhaiset käyttökustannukset tehokkaan polttonesteen kulutuksen ja jopa 40 000 kilometrin huoltovälien ansiosta.

Paras mahdollinen käytettävyys on meille Mercedes-Benz Van -osastolla yhtä tärkeää kuin sinulle. Siksi myönnämmekin Citanille elinikäisen liikkuvuusturvan Mercedes-Benz MobiloVan5, 6. Citan on siten pitkällä aikavälillä kannattava valinta, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatteita. Ajosta toiseen.

Modernit moottorit, sähkötoiminen ohjaustehostin sekä vaihtamisajankohdan näyttö muodostavat perustan taloudelliselle ajamiselle. BlueEfficiency-paketin4 avulla voit parantaa autosi tehokkuutta entisestään.

Citan-pakettiauto: valmis ottamaan kaikki haasteet vastaan.

Citan selviää arkisista haasteista vakuuttavan monikäyttöisyytensä ansiosta. Vaikka Citan ei voikaan tehdä töitä puolestasi, se voi – toimialastasi riippumatta – helpottaa niitä huomattavasti. Kun kerran totut sen älykkääseen tavaratilakonseptiin ja matalaan kuormauskorkeuteen, et enää halua olla ilman niitä. Citanin vahvuuksia ovat myös kuorman helppo lastaaminen ja purkaminen sekä suuren kuljetuskapasiteetin joustavat käyttömahdollisuudet: jopa kaksi liukuovea ja kaksiosaiset takaovet, joiden avauskulma on jopa 180°, mahdollistavat erinomaisen pääsyn autoon ja siitä ulos.

Citan-pakettiauto: ensimmäinen sankari, joka on saatavana kolmessa pituudessa.

Citan-pakettiauto antaa sinulle paljon mahdollisuuksia: toimialansa asiantuntijana sen tunnusmerkkinä ovat joustavat käyttötarkoitukset. Voit valita kolmesta korimallista: normaali, keskipitkä ja pitkä. Pitkän mallin maksimaalista 2137mm:n pituista tavaratilaa voidaan haluttaessa pidentää käännettävän etumatkustajan istuimen avulla jopa 2 937 mm:n pituuteen. Yhdessä tavaratilan 1258 mm:n korkeuden kanssa Citan-pakettiautossa on jopa 3,8 mtavaratilaa. 768 kg:n maksimikuorman ansiosta sille voi lastata myös raskasta tavaraa. Suuren lisävarustevalikoiman ansiosta voit mukauttaa Citanin täydellisesti omiin vaatimuksiisi.

Citan-pakettiauto: turvallisuudessa todella suuri.

Citan on myös turvallisuusasioissa kehityksen kärjessä: siinä on Adaptive ESP®, jarrutusavustin ja lukkiutumattomat ABS-jarrut sekä ärhäkästi kytkeytyvät jarrut kaikissa pyörissä, joten se vakuuttaa lyhyillä jarrutusmatkoilla – myös sateella. Pyörien erillisripustus pitää alustan luotettavasti kosketuksessa tienpintaan. Lumessa, lumisohjossa tai hiekalla ajettaessa voit kytkeä ASR-luistonestojärjestelmän halutessasi pois päältä.

Korkeudeltaan säädettävät kolmipisteturvavyöt, joissa on kiristimet ja turvavyövoiman rajoittimet, antavat tehokkaan suojan tiukkoihin tilanteisiin. Varoitusvilkut syttyvät hätäjarrutuksessa automaattisesti.

Lisäksi Citanissa on vakiovarusteena kuljettajan turvatyyny, huomiovalot sekä mäkilähtöavustin. Lisävarusteiset etumatkustajan turvatyyny ja sivuturvatyynyt7 voivat lisäksi pienentää loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteessa merkittävästi. Lisävarusteena on saatavana vielä lukuisia avustinjärjestelmiä, kuten valo- ja sadetunnistin, rengaspainevalvonta ja peruutuskamera, joka näyttää auton takana olevan alueen sisätaustapeilissä.

Lisävarusteena saatavan murto- ja varashälyttimen avulla voit varmistaa, ettei houkutteleva Citan joudu vääriin käsiin.

1

Citan-pakettiauto 108 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä 5-vaihteiseen käsivaihteistoon ja hyötyajoneuvorekisteröintiin (N1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–112 g/km [*]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.

2

Citan-pakettiauto 109 CDI ja Citan Mixto 109 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä 5-vaihteiseen käsivaihteistoon ja hyötyajoneuvorekisteröintiin (N1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 123–112 g/km [*]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.

3

Citan-pakettiauto 111 CDI ja Citan Mixto 111 CDI ja BlueEfficiency-paketti yhdistettynä kuusivaihteiseen käsivaihteistoon ja hyötyajoneuvorekisteröintiin (N1). Polttonesteen kulutus kaupunki/maantie/yhdistetty: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 l/100 km; CO2-päästöt yhdistetty: 119–115 g/km [*]. Todelliset kulutusarvot riippuvat mm. auton painosta ja valitusta varustelusta.

4

BlueEfficiency-paketti kuuluu vakiovarustukseen kaikkien moottorivaihtoehtojen ja pituuksien yhteydessä. Se ei kuitenkaan ole saatavilla yhdessä kaksoiskytkentävaihteiston 6G-DCT kanssa.

5

Enintään 30 vuotta, kun autoa huollatetaan säännöllisesti valtuutetulla Mercedes-Benz-huoltokumppanilla.

6

Koskee autoja, joiden ensirekisteröinti on tehty aikaisintaan 1.10.2012.

7

Saatavilla etumatkustalle vain yhdessä kuljettajan ja etumatkustajan sivuturvatyynyjen kanssa.

Vankka ja monipuolinen perusta.

Citan on saatavilla korimallista riippuen sekä paketti- että tila-autona kahdessa koripituudessa. Siinä on itsekantava kori, jonka erinomainen pitkäikäisyys on testattu kattavissa testeissä ja jatkuvassa käytössä ja joka vastaa Mercedes-Benzin korkeita standardeja. Päivittäisessä käytössä kori vakuuttaa erittäin hyvällä näkyvyydellä joka puolelle sekä tehokkaalla äänenvaimennuksella.
Koripituus
Keskipitkä
Pitkä
Akseliväli
Tavaratilan pituus enint.
Tavaratilan tilavuus
Suurin kuormitus
2 697 mm
1 753 mm
3,1 m³
735 kg
3 081 mm
2 137 mm
3,8 m³
770 kg

Ketterä tilaihme kaupunkiin.

Tilava pakettiauto kahdessa koripituudessa.

Citan-pakettiauto vakuuttaa molemmissa koripituuksissa runsaalla tavaratilallaan ja joustavuudellaan, jota esim. lisävarusteena saatava tikasluukku tarjoaa. Mallista riippuen ohjaamossa on tilaa jopa kolmelle hengelle.

Pakettiauton tärkeimmät edut:

  • Monipuolinen kahdella koripituudella keskipitkä ja pitkä erilaisten tavaratilaa koskevien vaatimusten täyttämiseksi
  • Ohjaamossa tilaa jopa kolmelle hengelle lisävarusteena saatavan kahdenistuttavan etumatkustajan istuimen ansiosta
  • Jopa kookkaiden tavaroiden kuormaus on joustavaa useiden lisävarusteiden, kuten tikasluukun tai käännettävän etumatkustajan istuimen ansiosta

Turvallisuus prioriteettina myös tavaratilassa.

Kaupunkiin soveltuvassa Mercedes-Benz-pakettiautossa kattavaan turvallisuuskonseptiin sisältyy myös kuorman mahdollisimman turvallinen kuljetus. Siksi Citan-pakettiauto tarjoaa parhaat edellytykset määräysten mukaiselle kuorman kiinnitykselle sekä sille, että kuljettaja ja etumatkustaja ovat mahdollisimman hyvin kuormalta suojattuja.

Väliseinän verhous

 

Yhtenäinen väliseinä yhdellä ikkunalla

Käännettävä jakajaverkko, etumatkustajan puoli

Tikasluukku

Takaluukku

Vanerilattia

Tunnistettavasti Mercedes-Benzin pakettiauto.

Merkille tyypillinen ulkopuolen muotoilu.

Citanilla on tyylikäs, Mercedes-Benzin pakettiautoille tyypillinen muotoilu ja vastaavasti arvokas ilme, ja niiden myötä se saattaa muiden pakettiautomallisarjojen erinomaisen maineen erehtymättä myös pienten pakettiautojen segmenttiin. Citanin ainutlaatuisessa muotoilussa huomio kiinnittyy erityisesti kaikkialla toistuvaan tarkkuuteen: saumat ja pintojen liitokset on muotoiltu tarkasti, mikä antaa erittäin korkealaatuisen vaikutelman.


Neljä vakioväriä ja kuusi muuta saatavilla olevaa metalliväriä korostavat auton ulkopuolen huolellista viimeistelyä. Citanin ilmettä voi parantaa entisestään lisävarusteisilla paketeilla ulkopuolen Offroad-optiikkapaketti, ulkopuolen kromipaketti sekä väripaketti.

* Tässä ilmoitetut arvot on mitattu määräysten mukaisessa mittausajossa. Kyseessä ovat "mitatut NEDC-pohjaiset CO2-päästöarvot" täytäntöönpanoasetuksen (EU) 2017/1152 2 artiklan 2 kohdan mukaisesti. Polttonesteenkulutusarvot on laskettu näiden arvojen perusteella. Käytettäviä testimenettelytapoja koskevien lakimuutosten vuoksi auton rekisteröintiä varten ja mahdollisesti autoveroa varten tarvittavaan auton vaatimustenmukaisuustodistukseen on voitu merkitä korkeampia arvoja. Tiedot eivät koske yksittäistä autoa, eivätkä ne ole osa tarjousta, vaan tiedot on tarkoitettu ainoastaan vertailuun erilaisten autotyyppien välillä.

Lorem Ipsum