eVito Tourer tila-auto | Mercedes-Benz-pakettiautot
eVito-tila-auto

Tehokas sähkökäyttö yhdistettynä auton hyväksi todettuihin vahvuuksiin.

359* km1, 2 paikallisesti päästötöntä ajamista.

eVito Tourer tila-auton toiminnallisuus, turvallisuus ja mukavuus ovat tutulla Mercedes-Benz Viton tasolla. Sen erittäin tehokkaan sähkömoottorin enimmäisteho on 150 kW (204 hv) [eVito-tila-auto henkilöautorekisteröinnillä (M1). Virrankulutus yhdistetyssä testisyklissä 27,9* kWh/100 km, CO2-päästöt 0 g/km]1 ja enimmäisvääntömomentti 362 Nm.

359* km:n12toimintamatkan ansiosta voit ajaa sillä matkoja kaupunkialueen ulkopuolellakin. Käytettävissä oleva akkukapasiteetti on 90 kWh, ja sen voi ladata pikalatauspisteessä lisävarusteisesti jopa 110 kW:n teholla noin 45 minuutissa3 10 prosentin varaustilasta 80 prosentin varaustilaan. Sähkökäyttö ei rajoita millään tavoin auton runsasta sisätilaa, joka tarjoaa kuljettajan lisäksi istumapaikat jopa kahdeksalle hengelle.

 

*A2-koripituus, WLTP yhdistetty
1

Virrankulutus ja toimintamatka on määritetty asetuksen 2017/1151/EU perusteella. Virrankulutus ja toimintamatka riippuvat auton kokoonpanosta, erit. huippunopeusrajoituksen valinnasta.

2

Todellinen toimintamatka riippuu lisäksi yksilöllisestä ajotavasta, tie- ja liikenneolosuhteista, ulkolämpötilasta, ilmastointilaitteen/lämmityksen käytöstä jne. ja saattaa poiketa ilmoitetusta.

3

Akun latauksen kesto riippuu latausinfrastruktuurista.

Kohokohdat.

 1. Voimansiirto
 2. Liitettävyys
 3. Luotettavuus
 4. Sisätila
Mahdollisimman tehokasta sähköenergian käyttöä.

Ennakoiva toimintastrategia takaa mahdollisimman tehokkaan energiankäytön: kolmella ajo-ohjelmalla ”E+”, ”E” ja ”C” sekä viidellä energian talteenoton tasolla ”D– –”, ”D–”, ”D”, ”D+” ja ”D Auto” voit optimoida virrankulutuksen ja sen myötä toimintamatkan. Energian talteenotto tarkoittaa liike-energian talteenottoa auton jarrutuksen yhteydessä. Energian talteenotto-ohjelmalla ”D Auto” automaattisesti päällekytketty ECO-avustin tukee sinua akun kapasiteetin parhaassa mahdollisessa hyödyntämisessä. Se mukauttaa talteenotto-ohjelman itsenäisesti ajotilanteeseen.

Hyvää viihdettä, ajantasaista tietoa.

Pyynnöstä saatavat tieto- ja viestintäjärjestelmät ja niiden lukuisat rajapinnat takaavat parhaat mahdolliset yhteydet ja tasokkaan viihteen. Lisävarusteena saatavien Audio 30- ja Audio 40 -multimediajärjestelmien käyttö kosketusnäytöllä on intuitiivista ja mukavaa.

Valmiina kun sinäkin.

Tarkoituksemme on, että opit pian arvostamaan eVitoa kumppanina. Teemmekin kaikkemme pitkän ja luottamukseen perustuvan suhteen eteen. Toimitamme sinulle viimeistellyn Mercedes-Benz-laatuisen auton, jonka sähkökäyttö ja lämmitys ovat läpäisseet kattavat talvitestimme jopa -30 °C:n lämpötiloissa. Laaja korroosiosuojaus ja kokonaan sinkitty kori sekä kulutusta kestävät sisätilan materiaalit takaavat, että auto on vielä usean vuoden käytön jälkeenkin toimiva käyntikortti yrityksellesi.

Tässä autossa nautit työstä.

Siirrytään työsi mukaviin puoliin: eVito huolehtii tilavilla sisätiloillaan siitä, että voit tehdä työtäsi hyvällä tuulella. Vankoilla ja mukavilla istuimilla pysyt mahdollisimman rentona pitkilläkin matkoilla. Vakiovarusteinen kuljettajan istuinlämmitys on arvokas lisä kylminä vuodenaikoina. Jos tarvitset edessä tilaa 2 matkustajalle, voit tilata lisävarusteena etumatkustajien penkin. Pyynnöstä saatavat audiojärjestelmät takaavat hyvät yhteydet ja laadukkaan viihteen tien päällä ja Audio 40 -navigointijärjestelmän myötä myös helpomman pääsyn perille.

Tulevaisuus ajaa sähköisesti: tutustu uuteen eVan-ekosysteemiin.

eVan-ekosysteemi

Lisää sähköä liiketoimintaasi. Me laskemme, sinä vertaat.

Latausratkaisut

Mercedes-Benzin latausratkaisut eVaniisi.

Kokonaiskäyttökustannukset

Milloin sähköinen liikkuvuus kannattaa?

eVAN. Usein kysytyt kysymykset.

 1. Kuinka lataan sähkökäyttöisen Mercedes-Benz-pakettiautoni?

  Latausmahdollisuuksia on erilaisia. Helpointa on käyttää Mercedes-Benz Wallbox -seinälatauspistettä tai yksilöllisesti toimitiloihisi kehittämäämme latausratkaisua. Lisäksi käytettävissäsi on jatkuvasti kasvava määrä julkisia latauspisteitä. Tasavirtaisella pikalatausasemalla voit ladata eVito Tourer tila-autosi jopa 110 kW:n1 latausteholla alle 45 minuutissa2 10 %:sta 80 %:iin. 50 kW:n tasavirtainen pikalatausmahdollisuus kuuluu jo vakiovarustukseen.

 2. Kuinka ajan sähkökäyttöisellä Mercedes-Benz-pakettiautollani mahdollisimman tehokkaasti?

  Kolme eri ajo-ohjelmaa ja viisi energian talteenoton tasoa tukevat tehokasta ajotapaa. Näiden kahden toiminnon avulla voit optimoida eVito Tourer tila-auton energiankulutuksen ja sen myötä toimintamatkan. Energian talteenotto-ohjelmassa ”D Auto” automaattisesti päällekytketty ECO-avustin tukee sinua akun kapasiteetin parhaassa mahdollisessa hyödyntämisessä. Se mukauttaa talteenoton tason itsenäisesti ajotilanteeseen.

 3. Kuinka paljon eVito Tourer tila-autossa on tilaa?

  eVito Tourer tila-autossa on polttomoottorilla käyvän Vito-tila-auton tilava matkustamo, sillä akut on asennettu auton pohjaan.

 4. Kuinka usein sähkökäyttöistä Mercedes-Benz-pakettiautoa on huollettava?

  Vuosihuolto on välttämätön korkeajännitteisten komponenttien ja auton muiden osien luotettavuuden varmistamiseksi. Jos akkusi täytyy vaihtaa, hyödyt kahdeksan vuoden ajan tai 160 000 ajettuun kilometriin asti akkusertifikaatista. Mercedes-Benz-jälleenmyyjäsi neuvoo sinua muissa sähköautojen huoltoon liittyvissä kysymyksissä.

 5. Onko sähköpakettiauto minulle edullisempi kuin polttomoottorilla käyvä?

  Käyttöprofiilista riippuen ja edullinen autovero huomioiden sähkökäyttöisen pakettiauton kokonaiskäyttökustannukset eivät ole välttämättä sen suuremmat kuin polttomoottorilla käyvän auton kustannukset. Lisää selvyyttä saat eCost Calculator -laskurilla: se antaa tietoja, joilla voit vertailla nykyisen autosi vuosittaisia käyttökustannuksia sähkökäyttöisen Mercedes-Benz-paketti- tai tila-auton vastaaviin.

 6. Onko akku ostettava tai liisattava erikseen?

  Akku sisältyy jo eVito Tourer tila-auton ostohintaan. Akun vuokraamisesta aiheutuvia lisäkustannuksia ei siis ole. Akun tehon mahdollisesta voimakkaasta alenemasta aiheutuvan akunvaihdon taloudelliselta riskiltä suojaa akkusertifikaatti. Se on voimassa jopa 8 vuotta ensirekisteröinnistä lukien tai 160 000 ajettuun kilometriin asti. Mercedes-Benz-jälleenmyyjäsi neuvoo sinua muissa akkuun ja akkusertifikaattiin liittyvissä kysymyksissä.

 7. Mitä eroa on vaihtovirta- ja tasavirtalatauksella?

  Akkua ladataan aina tasavirralla (DC), jollainen on suoraan käytettävissä tasavirtaisilla pikalatausasemilla. Suuren lataustehon ansiosta sillä saa ladattua nopeasti lisää toimintasädettä. Vaihtovirtalatauksessa seinälatauspisteistä tai kotitalousverkosta autoon ladataan vaihtovirtaa (AC). Autossa vaihtovirtainen laturi muuntaa sen tasavirraksi, ja virta syötetään akkuun vasta tämän jälkeen.

 8. Mitä liitettävyysratkaisuja Mercedes-Benzin sähköpakettiautoihin saa?

  Monet lukuisista Digitaalisista lisäpalveluista ovat saatavissa myös sähkökäyttöisiin pakettiautoihin. Paketti "Etäohjaus- ja navigointipalvelut" on saatavissa ainoastaan sähkömoottorilla varustettuihin autoihin. Se tekee lataamisesta taloudellisempaa ja kätevämpää. Mercedes-Benz-jälleenmyyjäsi neuvoo sinua muissa Digitaalisiin lisäpalveluihin liittyvissä kysymyksissä.

 9. Onko akulle takuuta?

  Jos akun kapasiteetti laskee ensirekisteröinnistä lukien ensimmäisten 8 vuoden tai ensimmäisten 160 000 ajetun kilometrin aikana 180 Ah:n jäljellä olevan kapasiteetin raja-arvon alle, akkusertifikaatti on turvanasi. Vastaamme tällöin akun vaihdon tai korjauksen kustannuksista. Ja mikä parasta: akkusertifikaatti sisältyy ostohintaan.

 10. Sisältyykö latausjohto sähkökäyttöisen Mercedes-Benz-pakettiauton toimitussisältöön?

  eVito Tourer tila-auton vakiovarustukseen kuuluu Mode 3, tyyppi 2 -latauskaapeli. Vaihtoehtoisesti voit tilata tehtaalta 8 metrin pituisen latauskaapelin. Mercedes-Benz-jälleenmyyjäsi neuvoo sinua muissa latauskaapeleihin liittyvissä kysymyksissä.

 11. Mitä tarkoittaa energian talteenotto?

  Energian talteenotto tarkoittaa liike-energian talteenottoa auton jarrutuksen yhteydessä. Esimerkiksi alamäessä ajettaessa jarrutus lataa akkuja sen sijaan, että energia menisi hukkaan lämmön muodossa. Energian talteenoton voimakkuuden voi säätää ohjauspyörän vaihdevipujen avulla viisiportaisesti: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²). Energian talteenotto-ohjelma ”D Auto” ja automaattisesti päällekytkeytyvä ECO-avustin tukevat akun kapasiteetin parhaassa mahdollisessa hyödyntämisessä. Se mukauttaa talteenoton tason itsenäisesti ajotilanteeseen.

 12. Kuinka nopeasti voin ajaa sähkökäyttöisellä Mercedes-Benz-pakettiautollani?

  eVito Tourer tila-auton vakiovarusteinen huippunopeus on 140 km/h. Voit korottaa huippunopeuden lukemaan 160 km/h (lisävaruste). Huomaa kuitenkin, että suuremmat nopeudet syövät yleensä toimintamatkaa.

 13. Minkä toimintamatkan Mercedes-Benz-sähköpakettiauto saavuttaa arjessa?

  Sähkökäyttöisen Mercedes-Benz-pakettiauton toimintamatka riippuu ensinnäkin auton kokoonpanosta, erityisesti huippunopeuden valinnasta. Todellinen toimintamatka riippuu lisäksi yksilöllisestä ajotavasta, ajonopeudesta, auton kuormauksesta, tie- ja liikenneolosuhteista, ulkolämpötilasta sekä ilmastointilaitteen, lämmityksen ja muiden sähköenergiaa käyttävien laitteiden käytöstä. Tehonäyttö ja energian talteenottovaiheet auttavat akun varauksen mahdollisimman tehokkaassa hyödyntämisessä ja suuren toimintamatkan saavuttamisessa.

 14. Millä autopistokkeella voin ladata sähkökäyttöisen Mercedes-Benz-pakettiautoni?

  Combined Charging System (CCS) -järjestelmän ansiosta voit ladata eVito Tourer tila-auton joustavasti latausasemilla tai seinälatauspisteillä: auto latautuu vaihtovirralla (AC) 11 kW:n enimmäisteholla tai tasavirralla (DC) 50 kW:n enimmäisteholla. Lisävarusteena saatavalla 110 kW:n enimmäisteholla voit ladata nopeasti lisää toimintamatkaa tasavirtaisilla pikalatausasemilla.

1

110 kW:n latausteho on saatavilla lisävarusteena eVito Tourer tila-autoon.

2

Akun latauksen kesto riippuu latausinfrastruktuurista ja olosuhteista.

eVito tila-autolla täyssähköisesti ja ketterästi kaupungissa!
Käy tutustumassa lähimmällä jälleenmyyjälläsi tai rakenna oma eVitosi.
eVito tila-autolla täyssähköisesti ja ketterästi kaupungissa!
Käy tutustumassa lähimmällä jälleenmyyjälläsi tai rakenna oma eVitosi.
[*] Lisätietoa uusien henkilöautojen virallisesta polttonesteen kulutuksesta ja virallisista CO₂-ominaispäästöistä on esimerkiksi saksalaisen autoteollisuuden tiedotuskeskuksen DAT:n (Deutsche Automobil Treuhand GmbH) julkaisemassa, uusien henkilöautojen polttonesteen kulutusta, CO₂-päästöjä ja sähkönkulutusta koskevassa maksuttomassa oppaassa, joka on saatavilla kaikista myyntipisteistä tai tiedotuskeskuksen verkkosivuilta saksaksi ja englanniksi (www.dat.de).