Mercedes-EQ.

Tervetuloa Mercedes-Benzin sähköisen liikkuvuuden maailmaan.

EQ - sähköautot


Kompromissitonta sähköisyyttä Mercedes-Benz EQ-malleissa.

EQ - sähköautot


Kompromissitonta sähköisyyttä Mercedes-Benz EQ-malleissa.

Puhtaasti sähköinen liikkuvuus tarkoittaa paikallisten päästöjen välttämistä, lähes äänetöntä ajamista ja ylivoimaista reagointiherkkyyttä. Tuloksena: täyin uusi ajotunne ja suuntanäyttävä liikkumismuoto, joka muistuttaa 130 vuoden takaista pioneerityötä.

Täyssähköinen Mercedes-EQ-mallisto.

Maailma tarvitsee esikuvia – myös sähköisessä muodossa.

Mercedes-EQ-sähköautot

Täyssähköinen Mercedes-EQ-mallisto.

Maailma tarvitsee esikuvia – myös sähköisessä muodossa.

Ajat muuttuvat, mutta yksi asia pysyy – Mercedes kulkee kehityksen kärjessä. Täyssähköinen, vauhdilla kasvava Mercedes-EQ-mallisto on vastaus paitsi tämän päivän, myös tulevaisuuden tarpeisiin. Valittavanasi on malleja kompaktista katumaasturista tyylikkääseen sedaniin tai jopa kahdeksan hengen tila-autoon.

EQC 400 4Matic: virrankulutus kWh/100 km (yhdistettynä): 20,8-19,7; CO2-päästöt g/km (yhdistettynä): 0.

EQV 300: virrankulutus kWh/100 km: 27,0; CO2-päästöt g/km (yhdistettynä): 0.

Täysin sähköinen käyttö


Tutustu täysin sähköisen käytön komponentteihin.

Täysin sähköinen käyttö


Tutustu täysin sähköisen käytön komponentteihin.

Latausjärjestelmä

Älykkään latausjärjestelmän ansiosta akku voidaan ladata kaikkien yleisten latausmahdollisuuksien kautta. Näihin kuuluvat kotitalouspistorasiat, Wallboxit, vaihtovirtalatausasemat (AC) ja pikalatausasemat (DC).

On-Board-laturi on integroitu kiinteästi autoon, ja se ohjaa latausta julkisen sähköverkon kautta. Se muuntaa tällöin vaihtovirtajännitteen (AC) tasavirtajännitteeksi (DC). ”Normaalin” verkkoliitännän (AC) kautta latauksen mahdollisuuden lisäksi auto voidaan ladata DC-latausasemilla (pikalatausasemilla).

Korkeajännitelitiumioniakku

Korkeajännitelitiumioniakku on keskeinen energiavaraaja sähköiseen käyttöön. Sekä toimintasäde että suorituskyky ovat suoraan riippuvaisia akkukapasiteetista.

Akku ladataan ulkoisesti sähköverkon kautta. Lisäksi energiaa otetaan talteen jarrutusten ja moottorijarrutuksen yhteydessä. Akku asennetaan auton pohjaan dynaamisesti edullisen, alhaisen auton kokonaispainopisteen saavuttamiseksi.

Sähkömoottori

Etu- ja taka-akseliin asennetut sähkömoottorit muuntavat korkeajänniteakun sähköenergian mekaaniseksi energiaksi ja tarjoavat ensimmäisestä kierroksesta lähtien vaikutuksen tekevän vedon.

Virrankulutuksen alentamiseksi ja dynamiikan parantamiseksi voiman tehokasta jakoa säädetään vaiheettomasti etu- ja taka-akselin välillä.

Energiaa talteen ottava jarrujärjestelmä

Suurempi toimintasäde: Kulutuksen vähentämisen suuri potentiaali piilee energian talteenoton (rekuperaation) lisäämisessä vaihteiden vaihtamisen vaiheissa ja jarrutusvaiheissa.

Tämä tapahtuu älykkäällä, hyötysuhdeoptimoidulla hidastusmomenttien jaolla. Jarrupoljinta painettaessa sähkömoottori huolehtii jarrutuksesta ja toimii samalla generaattorina. Lisäksi voit vaikuttaa energian talteenottotehoon ohjauspyörän vaihdevivuilla eri tehoja käyttäen.