Kysymyksiä ja vastauksia.

Yleisiä kysymyksiä.

Kysymyksiä ja vastauksia.

Yleisiä kysymyksiä.

  Mercedes me -adapteripalveluihin kuuluu laitteisto ja ohjelmisto. Laitteisto, Mercedes me -adapteri, yhdistetään auton diagnoosipistokkeeseen (ns. "OBD2-liitin") ja sen jälkeen muodostetaan yhteys Bluetoothin® avulla älypuhelimeen. Tässä voidaan lukea autosta erilaisia tietoja. Mercedes me -adapteripalvelusovelluksella voidaan luettujen tietojen perusteella käyttää erilaisia turvallisuus-, huolto- ja liikkuvuustoimintoja.

  Sovellus on ilmaiseksi saatavana Applen App Storesta ja Google Play Storesta.

  Mercedes me -adapteripalvelujen käyttö on maksutonta. Sovelluksesta soitettaessa voimassa ovat tavanomaiset ehdot puheluille lanka- ja matkapuhelinverkkoon. Matkapuhelinsopimuksesta riippuen voi latauksesta ja tiedonsiirrosta syntyä kustannuksia.

  Mercedes me Adapter -palvelua voidaan käyttää monissa Mercedes-Benz-malleissa, osittain valmistusvuodesta 2002 alkaen. Lisää malleja/mallisarjoja hyväksytään asteittain.

  Mercedes me -adapteripalvelut ovat saatavana seuraavissa maissa:

  Belgia, Tanska, Saksa, Suomi, Ranska, Irlanti, Italia, Luxemburg, Hollanti, Norja, Itävalta, Puola, Portugali, Ruotsi, Sveitsi, Slovakia, Espanja, Tsekki, Unkari, Yhdistynyt kuningaskunta

  Edellytykset Mercedes me -adapteripalveluiden käytölle ovat:

  • Älypuhelin (iPhone tai Android-älypuhelin)
  • Mercedes-Benz-auto yhteensopivista mallisarjoista
  • Mercedes me -adapteripalvelusovellus (maksutta saatavana Apple App Storesta tai Google Play Storesta)
  • Mercedes me -käyttäjätili (rekisteröinti osoitteessa www.mercedes.me) ja hyväksytyt käyttöehdot
  • Mercedes me -adapteri (saatavana vain Mercedes-Benz-myyntiliikkeestä)
  • Mercedes me -adapteripalvelujen vapautus Mercedes-Benz-huoltoliikkeen toimesta sen jälkeen, kun he ovat nähneet henkilökohtaisesti esitetyn voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen ja rekisteriotteen.

  Seuraavat tiedot siirretään Daimler AG -yhtiön järjestelmiin: auton tunnusnumero, kilometrilukema, polttonestemäärä, jäljellä oleva aika, jäljellä oleva ajomatka, korjaamo- ja huoltokoodi, sytytystila, tarvittaessa ohjainlaitteen versionumero. Näiden tietojen välittäminen on tarpeellista, jotta sinulle ja auton muille käyttäjille on käytettävissä auton ajankohtainen tila ja sinulle voidaan lähettää soveltuvia huoltotarjouksia. Daimler AG ei luo välitettyjen tietojen perusteella mitään liikeprofiileita. Paikkatiedot (jos käytettävissä) välitetään vain silloin, jos kolarin tai konerikon takia soitat asiakastukeen. Henkilökohtaisia tietoja, kuten ajo- ja tankkauslistat, tallennetaan ainoastaan sinun omaan älypuhelimeesi, eikä niitä välitetä eteenpäin Daimler-järjestelmiin.

  Mercedes me -adapterin kautta autostasi luettuja tai itse tallentamiasi tietoja ei synkronoida Mercedes me -portaalin kanssa. Tiedot voit nähdä Mercedes me -adapterisovelluksessa.

  Mercedes me -adapteripalveluita voi käyttää useissa yhteensopivissa autoissa. Edellytyksenä on auton yhdistäminen Mercedes me -tiliisi Mercedes-Benz-myyntiliikkeen toimesta. Käyttöönotto täytyy suorittaa uudelleen toiseen autoon yhdistämisen jälkeen.

  Kyllä, voit käyttää Mercedes me -käyttäjätiliäsi Mercedes me -adapteripalveluita varten.

  Jo verkotettujen palveluiden suunnittelussa olemme kehittäneet tietoturvaa suhteessa meidän järjestelmiimme ja palveluihimme jo alusta lähtien siten, että tietoturvasta huolehditaa mitä suurimmassa määrin.

  Tulevaisuuden auto on yhä enemmän ja enemmän digitaalinen seuralainen, mikä tarkoittaa samanaikaisesti, että sen täytyy olla ei vain liikenne- ja käyttöturvallinen, vaan myös sen tietojen on oltava turvassa.

  Daimler AG ei laadi Mercedes me -palveluissa liikeprofiileja. Tietoturvan suhteen me noudatamme kaikkia voimassa olevia lakeja, ja myös valtiollisten elinten pääsy tietoihin on mahdollista vain lakien puitteissa.

  Sen lisäksi Daimler-yhtiössä säädellään henkilökohtaisten tietojen käsittelyä "Konsernin ohjeistuksen mukaan asiakas- ja liikekumppanien tietosuojaa varten", joka perustuu yleisesti hyväksyttyihin perusperiaatteisiin ja joka varmistaa yhtenäisen ja yleisesti voimassa olevan tietosuoja- ja tietoturvastandardin.

  Mercedes me -palveluiden puitteissa tallennetaan henkilökohtaisia tietoja, ja henkilökohtaisia tietoja myös tuotetaan. Tämä tapahtuu sopimusperusteisesti tai asiakkaan suostumuksella. Tiedot tallennetaan salatussa muodossa. Sen lisäksi asiakas voi milloin tahansa deaktivoida Mercedes me -adapteripalvelunsa.

  Käytämme teknisiä ja organisatorisia turvallisuustoimenpiteitä suojataksemme käyttäjien tietoja manipulointeja, häviämistä, tuhoutumista tai asiattomien henkilöiden pääsyä vastaan. Näitä turvallisuustoimenpiteitä parannetaan jatkuvasti teknisen kehityksen edistyessä.

  Mercedes me -adapteripalvelut ovat Daimler AG:n tarkastama (muun muassa törmäystesteissä ja suhteessa sähkömagneettiseen häiriökestävyyteen) ja vapauttama lisävarusteosa. Ne tarjoavat suurimman turvallisuusstandardin suhteessa kilpailijoiden tuotteisiin. Vaaratekijät auton vaurioiden ja takuun menettämisen johdosta adapteria käytettäessä ovat siten poissuljettuja.
  Mercedes me -adapteripalvelut mahdollistavat monien mallisarjojen yhdistämisen alkaen vuodesta 2002 verkotettuun Mercedes me maailmaan. Mercedes me -adapteripalveluilla juuri tämä on nyt myös mahdollista autoille, jotka eivät vielä ole verkottuneet.
  Saat Mercedes me -adapteripalvelut ainoastaan omalta Mercedes-Benz-huoltokumppaniltasi – niihin kuuluva sovellus on maksutta ladattavista kaupoista Apple App Store ja Google Play. Sen lisäksi adapterin toimintoja ja palveluita laajennetaan jatkuvasti, ja niitä mukautetaan modernin verkottuneen ajoelämyksen tarpeiden mukaan.

Kysymyksiä Mercedes me Adapter -sovelluksesta.

Kysymyksiä Mercedes me Adapter -sovelluksesta.

  Sovellus on ilmaiseksi saatavana Applen App Store - ja Google Play Store -kaupoista.

  Sovellusta voidaan käyttää seuraavissa älypuhelimissa:

  • Apple: iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus; käyttöjärjestelmä alkaen versiosta iOS 8.4
  • Android: käyttöjärjestelmä alkaen versiosta 4.4.2

  Älypuhelimia, joissa on Root-pääsy tai Jailbreak, ei turvallisuussyistä tueta.

  Mercedes me -adapteripalvelusovelluksen asennuksen jälkeen voit jo käyttää muutamia rajoitettuja toimintoja. Sovelluksen kaikkien toimintojen käyttämistä varten sinun on hankittava adapteri ja otettava se käyttöön. Käänny tätä varten lähimmän Mercedes-Benz-jälleenmyyjän puoleen.

  Jokaisen lopetetun ajon jälkeen lähetetään datapaketti Daimler AG:n järjestelmiin. Tämän datapaketin datamäärä on erittäin vähäinen. Yhteensä kuluu siis enint. muutamia megatavuja kuukaudessa.

  Varmista ensin, että Bluetooth®-Pairing onnistui Mercedes me -adapteriin kanssa ja älypuhelimesi on yhdistetty adapteriin MB-xxxx. Tätä varten täytyy älypuhelimesi Bluetooth®-toiminnon olla aktivoituna. Mercedes me -adapterin täytyy olla kantaman sisäpuolella. Sen lisäksi käyttöönottoa varten tarvitaan internet-yhteys. Jos silti ilmenee ongelmia sovelluksen käynnistämisessä, ota yhteyttä asiakastukeen.

  Kun Mercedes me -adapteri on yhdistetty, täytyy käyttöönotto suorittaa uudelleen. Jos olet poistanut sovelluksen asetuksen tai käytät nyt jotain toista älypuhelinta, käyttöönotto täytyy samoin suorittaa uudelleen.

  Jos yhtä tai useampaa ajoa ei voi liittää yhteen, syynä voi olla se, että näiden ajojen välissä on aukkoja. Vain jos jonkin tallennetun ajon lopussa matkamittarilukema vastaa sen jälkeen seuraavan ajon alussa olevaa matkamittarilukemaa, voidaan nämä molemmat ajot liittää yhteen. Muussa tapauksessa ei yksityisiä ja ammattiajoja voida yhdistää.

  Ei, yhdistettyjä ajoja ei enää voi erottaa takaisin yksittäisiksi ajoiksi.

  Toiminnossa "Omat ajot" vietävä CSV-tiedosto voi sisältää aukkoja, eikä se siten ole lainmukainen ajopäiväkirja. Taulukko voi kuitenkin toimia perustana ajopäiväkirjalle.

  Tarkasta ensin sovellusasetukset. Niissä voit määritellä, saako sovellus määrittää sijaintipaikkasi ja mitä toimintoja varten. Toiminnoissa "Pysäköinti ja auton löytäminen", "Tankkaus" ja "Omat ajot" tulee sijaintimäärityksen olla päällekytkettynä. Lisäksi voi sijaintimääritys olla älypuhelimessa aina deaktivoituna tai vain tätä sovellusta varten.

  Toinen mahdollinen syy puuttuville näytöille: Olet oleskellut ajoon lähtiessäsi tai sen lopettaessasi sellaisessa paikassa, jossa sijaintimääritys ei ole mahdollista. Esimerkiksi maanalaisessa autohallissa.

  Jos autoa liikutetaan ilman yhdistettyä Mercedes me -adapteria tai jos älypuhelimeen ei ole yhteyttä esim. silloin, kun Bluetooth® on deaktivoitu, mitään ajoja ei tallenneta. Näin voi syntyä aukkoja luettelossa tallennettuihin ajoihin.

  Kun autosi polttonestemäärä on varamääräalueella, ei tarkkaa polttonestemäärää voi enää määrittää. Sen takia on tässä tapauksessa välttämätöntä merkitä tankattu määrä manuaalisesti.

  Monissa manuaalisissa tankkauksissa ei merkittyä sijaintipaikkaa esitetä kartalla, koska sijaintipaikan kenttään ei ainoastaan voida merkitä osoitteita. Siihen voi myös esim. kirjoittaa "matkalla töihin".

  Mercedes me -adapterisovellus on ainoa sovellus käytettäväksi Mercedes me -adapterin kanssa, muut Mercedes me -sovellukset koskevat jo verkotettuja autoja, eivätkä ne ole tämän adapterin kanssa yhteensopivia. Sovelluksen toimintojen laajuus on periaatteessa samantyyppinen (esimerkiksi autotietojen näytössä tai pysäköidyn auton löytämistoiminnossa), mutta Mercedes me -adapteri sisältää kuitenkin lisäksi toiminnot "Omat ajot" (automaattinen ajolista) ja "Tankkaus" (automaattinen tankkauslista). Eräät muiden Mercedes me -sovellusten toiminnot, kuten esimerkiksi ovien avaaminen/sulkeminen sovelluksen kautta, eivät ole käytettävissä Mercedes me -adapterisovelluksessa. Yleinen ero Mercedes me -adapterin ja verkotettujen Mercedes me connect -autojen välillä on se, että adapteri muodostaa yhteyden Bluetoothin® kautta älypuhelimeen, eikä se käytä omaa SIM-korttia. Kun auton virta on kytketty pois, niin silloin adapteri ei ole toiminnassa, eli etäpalvelut kuten ovien avaaminen ja sulkeminen tai lisälämmityksen ohjelmointi eivät ole mahdollisia.

  Ulkomaanmatkoilla voi adapteria käyttää ilman rajoituksia, kun dataroaming on aktivoituna, eli silloin voi syntyy dataroamingista aiheutuvia normaaleja kustannuksia. Adapteria voi kuitenkin käyttää myös ilman internet-yhteyttä. Toiminnassa voi kuitenkin esiintyä rajoituksia, esim. GPS-koordinaatteja ei voida kääntää osoitetiedoiksi.

  iPhone-puhelimissa tämä viesti tulee joka kerta, kun jokin Bluetooth-laite haluaa muodostaa yhteyden älypuhelimeen (handsfree-varustukset ovat poikkeus). Jos sovellus on jo aktivoitu puhelimessa (etualalla tai taustalla), adapteri muodostaa yhteyden myös silloin, kun tätä viestiä ei ollut vahvistettu. Jos sovellus on kuitenkin aktiivisena sitä ennen lopetettu (esim. "poispyyhkimällä") tai jos puhelin on käynnistetty uudelleen, täytyy tämä kysely vahvistaa, jotta sovelluksen voi avata ja tiedonvaihtoyhteyden muodostaa adapteriin. Tätä tarvitaan, jotta ajot säännöllisesti tallennetaan.

  Jotta voimme tunnistaa mielenkiinnon kohteita ja kehittää sovellusta eteenpäin, me analysoimme sovelluksen käyttötietoja (käytämme tähän Adobe Marketing Cloud -toimintoa). Näin sovelluksen voi kohdistetusti mukauttaa käyttäjien tarpeisiin ja siten parantaa tarjontaa. Jos tietoja sovelluksen käytöstä ei tule tallentaa ja analysoida, tämän toiminnon voi milloin tahansa deaktivoida ja myös aktivoida uudelleen kohdasta Sovellusasetukset > Käyttötietojen tallennus.

Kysymyksiä Mercedes me -adapteripalveluista.

Kysymyksiä Mercedes me -adapteripalveluista.

Kysymyksiä Mercedes me -adapteripalvelujen käytöstä.

Kysymyksiä Mercedes me -adapteripalvelujen käytöstä.

  Mercedes me -adapterilla varustetun auton pääkäyttäjänä voit lisäkäyttäjähallinnon kautta kutsua muita ihmisiä tämän auton lisäkäyttäjiksi. Menettele tällä tavalla:

  Siirry Mercedes me -portaaliin, näpäytä 'Sinun autosi' ja valitse vastaava auto. Näpäytä nyt osaa 'Mercedes me connect' kohdassa 'lisäkäyttäjien hallinta'. Toiminnolla 'lisäkäyttäjien hallinta' voit lähettää kutsun syöttämällä sähköpostiosoitteen. Sinä ja kutsuttu henkilö saatte tiedon sähköpostilla. Kutsuttu lisäkäyttäjä voi hyväksyä kutsun siten, että hän seuraa vastaavaa linkkiä sähköpostissa.

  Nyt lisäkäyttäjän täytyy suorittaa älypuhelimellaan adapterin käyttöönotto uudelleen, ja tätä varten täytyy adapteri irrottaa ja taas yhdistää. Sen jälkeen voi adapterin ottaa käyttöön toiminnolla 'Lisää uusi auto' Mercedes me -adapteripalveluissa.

  Kun lisäkäyttäjä on täyttänyt nämä vaiheet, hän voi myös käyttää Mercedes me -adapteripalveluita omassa autossaan.

  Vain pääkäyttäjä voi kutsua lisäkäyttäjiä.

  Pääkäyttäjän täytyy kutsua lisäkäyttäjä. Kutsutun lisäkäyttäjän täytyy hyväksyä kutsu hänen sähköpostissaan olevan linkin kautta. lisäkäyttäjä tarvitsee samoin Mercedes me -käyttäjätilin, ja hänen täytyy ladata Mercedes me -adapteripalveluadapteri App Storesta tai Google Playn kautta. Yksi Mercedes me -adapteripalveluadapteri riittää autoa kohti useammille käyttäjille.

  lisäkäyttäjän täytyy adapterin käyttöä varten ottaa se myös käyttöön. Tätä varten Mercedes me -adapteri on irrotettava ja yhdistettävä uudelleen, jotta lisäkäyttäjän älypuhelin voidaan yhdistää adapteriin. Sen jälkeen voi auton lisätä sovelluksen kohdassa "Lisää uusi auto".

  lisäkäyttäjä voi käyttää Mercedes me -adapteripalveluita niiden täydessä laajuudessa. Hänen henkilökohtaiset tietonsa (esim. ajolista) tallennetaan vain hänen älypuhelimeensa, eikä niitä voi siirtää. Huoltotarjouksien vastaanottaminen on varattu vain pääkäyttäjälle, samoin kuin muiden lisäkäyttäjien kutsuminen ja palvelun aktivointi tai deaktivointi.

  Ajon lopussa ne auton arvot, jotka on esitetty sivulla "Oma auto", tallennetaan toimistoon ja niitä vaihdetaan käyttäjien kesken.

  Sisällöt kohdissa "Pysäköinti ja auton löytäminen", "Tankkaus", "Omat ajot" synkronoidaan. Erityisesti määritetyt sijaintitiedot jäävät vain paikallisesti siihen älypuhelimeen, jossa ne on määritetty.

Turvallisuushuomautuksia.

Turvallisuushuomautuksia.

  Yhdistettäessä Mercedes me -adapteri diagnoosipistokkeen on aina varmistettu, että

  • auton järjestelmien toiminta ei häiriydy
  • käynnistysakku ei voi tyhjentyä
  • mitään pakokaasuvalvontatietoja ei nollata.

  Mercedes me -adapteripalveluita saa käyttää ainoastaan Mercedes-Benzin hyväksymissä autoissa tuetuilla älypuhelimilla ja käyttöjärjestelmillä.

  Mercedes me -adapteri on kehitetty jatkuvaa käyttöä varten vastaavassa diagnoosipistokkeessa, ja se tulee jättää siihen yhdistetyksi.

  Ota huomioon omassa maassasi voimassa olevat lait koskien älypuhelimien käyttöä autossa ajon aikana.

  Mercedes me -adapterin rakenne- ja muut muutokset vaikuttavat tuotantoturvallisuuteen, ja niillä voi olla seurauksia autollesi. Huomautus: loukkaantumisvaara!

  Älä koskaan avaa omavaltaisesti Mercedes me -adapteria. Älä koskaan itse suorita korjauksia!

  Käsittele Mercedes me -adapteria huolellisesti. Se voi vaurioitua törmäysten, iskujen tai jo hyvin matalasta korkeudesta putoamisen johdosta.

  Pidä Mercedes me -adapteri kaukana kosteudesta ja äärimmäisestä kuumuudesta.

  Älä koskaan upota Mercedes me -adapteria veteen tai muihin nesteisiin. Käytä puhdistukseen vain vedellä kostutettua liinaa. Älä milloinkaan käytä syövyttäviä puhdistusaineita (etikka-/sitruunapesuaineita, hankausaineita, kalkin- tai kynsilakanpoistoaineita, yleispesuaineita, neutraalipesuaineita, spriitä, öljypitoisia luonnonpuhdistusaineita tai vastaavia) tai karkeita harjota ja sieniä tai muita sellaisia apuvälineitä puhdistukseen.

  Säilytä Mercedes me -adapterisi ja siihen kuuluvat tarvikkeet pois lasten ulottuvilta. Jos pikkuosia niellään, on heti otettava yhteyttä lääkäriin. Loukkaantumis- tai jopa hengenvaara!

  Jos älypuhelin kehittää liikaa lämpöä, sen toimintakunto on ehdottomasti tarkastettava. Jos jatkuvia ongelmia esiintyy, lopeta sovelluksen käyttö älypuhelimessasi ja käänny älypuhelimesi valmistajan puoleen.

  Varastoi ja aseta älypuhelin aina turvalliseen paikkaan ennen ajoon lähtöä. Tässä on otettava huomioon, että auton nopeuden äkkiä hidastuessa (jarrutuksessa) varmistamattomat esineet kuten älypuhelimet voivat aiheuttaa huomattavia vaaratilanteita, loukkaantumisia ja vaurioita auton matkustajille ja myös muille liikenteessä olijoille.

  Henkilöt, jotka käyttävät kuulolaitteita tai laitteita, joissa on nimike BAHA® ("Bone Anchored Hearing Aid") sekä osittain tai kokonaan implantoituja kuulolaitteita, voivat kokea voimistuneita häiriöääniä. Ota yhteyttä kuulolaitteen valmistajaan mahdollisten vaihtoehtojen löytämiseksi.

  Henkilöt, joilla on lääketieteellisiä laitteita, kuten sydämentahdistin tai defibrillaattori: Kun käytät Mercedes me -adapteria, älypuhelimesi ja adapterin välillä on langaton radioyhteys. Sähkömagneettinen säteily voi haitata lääketieteellisen laitteen toimintaa. Hengenvaara! Ota ennen Mercedes me -adapterin käyttöä ehdottomasti yhteyttä lääkäriisi tai lääketieteellisen laitteen valmistajaan kysyäksesi mahdollisia Mercedes me -adapterin päästöjen aiheuttamia vaikutuksia.

  Huoltoasemilla on ehdoton matkapuhelimen käyttökielto. Siellä uhkaa räjähdysvaara, koska matkapuhelimen pudotessa akku voi irrota kotelosta ja näiden kipinöiden seurauksena voivat bensiinihöyryt syttyä palamaan. Mercedes me -adapterin poistaminen ja asettaminen on kiellettyä tankkausalueilla.

  Kaikki ohjelmiston Re-Engineering, Logging tai Decompiling ja kaikki koodimanipuloinnit suhteessa Mercedes me -adapteriin ja sovellukseen ovat kiellettyjä. Loukkaantumisvaara!

  Älypuhelimia, joissa on Jailbreak (valtuuttamaton älypuhelimen valmistajan mobiilikäyttöjärjestelmien käyttörajoitusten poistaminen), ei tueta, ja ne ovat yleensä käytöstä poissuljettuja.

  Oikeus teknisiin muutoksiin sekä virheisiin ja poikkeamiin pidätetään!

Vapaa ja Open Source -ohjelmisto.

Vapaa ja Open Source -ohjelmisto.

  1. AES256 Byte-oriented AES-256 implementation. All lookup tables replaced with 'on the fly' calculations. Copyright © 2007-2011 Ilya O. Levin, http://www.literatecode.com Other contributors: Hal Finney Permission to use, copy, modify, and distribute this software for any purpose with or without fee is hereby granted, provided that the above copyright notice and this permission notice appear in all copies. THE SOFTWARE IS PROVIDED 'AS IS' AND THE AUTHOR DISCLAIMS ALL WARRANTIES WITH REGARD TO THIS SOFTWARE INCLUDING ALL IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS. IN NO EVENT SHALL THE AUTHOR BE LIABLE FOR ANY SPECIAL, DIRECT, INDIRECT, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES OR ANY DAMAGES WHATSOEVER RESULTING FROM LOSS OF USE, DATA OR PROFITS, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, NEGLIGENCE OR OTHER TORTIOUS ACTION, ARISING OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE USE OR PERFORMANCE OF THIS SOFTWARE.
  2. Base64 Copyright © Trantor Standard Systems Inc., 2001 The MIT License Permission is hereby granted, free of charge, to any person obtaining a copy of this software and associated documentation files (the 'Software'), to deal in the Software without restriction, including without limitation the rights to use, copy, modify, merge, publish, distribute, sublicense, and/or sell copies of the Software, and to permit persons to whom the Software is furnished to do so, subject to the following conditions: The above copyright notice and this permission notice shall be included in all copies or substantial portions of the Software. THE SOFTWARE IS PROVIDED 'AS IS', WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE AUTHORS OR COPYRIGHT HOLDERS BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE SOFTWARE.
  3. CPU Test für PIC 33FJ128GP804 von Microchip Copyright © 2011 Microchip Technology Inc. and Microchip Technology (Barbados) II Inc. All rights reserved. Microchip Technology Inc. Software License Agreement MICROCHIP IS WILLING TO LICENSE THE ACCOMPANYING SOFTWARE AND DOCUMENTATION TO YOU ONLY ON THE CONDITION THAT YOU ACCEPT ALL OF THE FOLLOWING TERMS. TO ACCEPT THE TERMS OF THIS LICENSE, CLICK 'I ACCEPT' AND PROCEED WITH THE DOWNLOAD OR INSTALL. IF YOU DO NOT ACCEPT THESE LICENSE TERMS, CLICK 'I DO NOT ACCEPT,' AND DO NOT DOWNLOAD OR INSTALL THIS SOFTWARE. NON-EXCLUSIVE SOFTWARE LICENSE AGREEMENT This Non-exclusive Software License Agreement ('Agreement') is a contract between you, your heirs, successors and assigns ('Licensee') and Microchip Technology Incorporated, a Delaware corporation, with a principal place of business at 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199, and its subsidiary, Microchip Technology (Barbados) II Incorporated (collectively, 'Microchip') for the accompanying Microchip software including, but not limited to, '16-bit CPU Self-Test Library', and/or any PC programs, and any updates thereto (collectively, the 'Software'), and accompanying documentation, including images and any other graphic resources provided by Microchip ('Documentation').

  1. Definitions. As used in this Agreement, the following capitalized terms will have the meanings defined below:

  • a. 'Microchip Products' means Microchip digital signal controllers.
  • b. 'Licensee Products' means Licensee products that use or incorporate Microchip Products.
  • c. 'Object Code' means the Software computer programming code that is in binary form (including related documentation, if any), and error corrections, improvements, modifications, and updates.
  • d. 'Source Code' means the Software computer programming code that may be printed out or displayed in human readable form (including related programmer comments and documentation, if any), and error corrections, improvements, modifications, and updates.
  • e. 'Third Party' means Licensee’s agents, representatives, consultants, clients, customers, or contract manufacturers.
  • f. 'Third Party Products' means Third Party products that use or incorporate Microchip Products.

  2. Software License Grant. Subject to the terms of this Agreement, Microchip grants strictly to Licensee a non-exclusive, non-transferable, worldwide license to: a. use the Software in connection with Licensee Products and/or Third Party Products; b. if Source Code is provided, modify the Software, provided that no Open Source Components (defined in Section 5 below) are incorporated into such Software in such a way that would affect Microchip’s right to distribute the Software with the limitations set forth herein and provided that Licensee clearly notifies Third Parties regarding such modifications; c. distribute the Software to Third Parties for use in Third Party Products, so long as such Third Party agrees to be bound by this Agreement (in writing or by 'click to accept') and this Agreement accompanies such distribution; and d. sublicense to a Third Party to use the Software, so long as such Third Party agrees to be bound by this Agreement (in writing or by 'click to accept').

  3. Documentation License Grant. Microchip grants strictly to Licensee a non-exclusive, non-transferable, worldwide license to use the Documentation in support of Licensee's authorized use of the Software

  4. Third Party Requirements. Licensee acknowledges that it is Licensee’s responsibility to comply with any third party license terms or requirements applicable to the use of such third party software, specifications, systems, or tools. Microchip is not responsible and will not be held responsible in any manner for Licensee’s failure to comply with such applicable terms or requirements.

  5. Open Source Components. Notwithstanding the license grant in Section 1 above, Licensee further acknowledges that certain components of the Software may be covered by so-called 'open source' software licenses ('Open Source Components'). Open Source Components means any software licenses approved as open source licenses by the Open Source Initiative or any substantially similar licenses, including without limitation any license that, as a condition of distribution of the software licensed under such license, requires that the distributor make the software available in source code format. To the extent required by the licenses covering Open Source Components, the terms of such license will apply in lieu of the terms of this Agreement. To the extent the terms of the licenses applicable to Open Source Components prohibit any of the restrictions in this Agreement with respect to such Open Source Components, such restrictions will not apply to such Open Source Component.

  6. Licensee Obligations. Licensee will not: (i) engage in unauthorized use, modification, disclosure or distribution of Software or Documentation, or its derivatives; (ii) use all or any portion of the Software, Documentation, or its derivatives except in conjunction with Microchip Products or Third Party Products; or (iii) reverse engineer (by disassembly, decompilation or otherwise) Software or any portion thereof. Licensee may not remove or alter any Microchip copyright or other proprietary rights notice posted in any portion of the Software or Documentation. Licensee will defend, indemnify and hold Microchip and its subsidiaries harmless from and against any and all claims, costs, damages, expenses (including reasonable attorney's fees), liabilities, and losses, including without limitation product liability claims, directly or indirectly arising from or related to the use, modification, disclosure or distribution of the Software, Documentation, or any intellectual property rights related thereto; (ii) the use, sale and distribution of Licensee Products or Third Party Products; and (iii) breach of this Agreement.

  7. Confidentiality. Licensee agrees that the Software (including but not limited to the Source Code, Object Code and library files) and its derivatives, Documentation and underlying inventions, algorithms, know-how and ideas relating to the Software and the Documentation are proprietary information belonging to Microchip and its licensors ('Proprietary Information'). Except as expressly and unambiguously allowed herein, Licensee will hold in confidence and not use or disclose any Proprietary Information and will similarly bind its employees and Third Party(ies) in writing. Proprietary Information will not include information that: (i) is in or enters the public domain without breach of this Agreement and through no fault of the receiving party; (ii) the receiving party was legally in possession of prior to receiving it; (iii) the receiving party can demonstrate was developed by the receiving party independently and without use of or reference to the disclosing party's Proprietary Information; or (iv) the receiving party receives from a third party without restriction on disclosure. If Licensee is required to disclose Proprietary Information by law, court order, or government agency, License will give Microchip prompt notice of such requirement in order to allow Microchip to object or limit such disclosure. Licensee agrees that the provisions of this Agreement regarding unauthorized use and nondisclosure of the Software, Documentation and related Proprietary Rights are necessary to protect the legitimate business interests of Microchip and its licensors and that monetary damage alone cannot adequately compensate Microchip or its licensors if such provisions are violated. Licensee, therefore, agrees that if Microchip alleges that Licensee or Third Party has breached or violated such provision then Microchip will have the right to injunctive relief, without the requirement for the posting of a bond, in addition to all other remedies at law or in equity.

  8. Ownership of Proprietary Rights. Microchip and its licensors retain all right, title and interest in and to the Software and Documentation including, but not limited to all patent, copyright, trade secret and other intellectual property rights in the Software, Documentation, and underlying technology and all copies and derivative works thereof (by whomever produced). Licensee and Third Party use of such modifications and derivatives is limited to the license rights described in Sections this Agreement.

  9. Termination of Agreement. Without prejudice to any other rights, this Agreement terminates immediately, without notice by Microchip, upon a failure by Licensee or Third Party to comply with any provision of this Agreement. Upon termination, Licensee and Third Party will immediately stop using the Software, Documentation, and derivatives thereof, and immediately destroy all such copies.

  10. Warranty Disclaimers. THE SOFTWARE AND DOCUMENTATION ARE PROVIDED 'AS IS' WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING WITHOUT LIMITATION, ANY WARRANTY OF MERCHANTABILITY, TITLE, NON-INFRINGEMENT AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE. MICROCHIP AND ITS LICENSORS ASSUME NO RESPONSIBILITY FOR THE ACCURACY, RELIABILITY OR APPLICATION OF THE SOFTWARE OR DOCUMENTATION. MICROCHIP AND ITS LICENSORS DO NOT WARRANT THAT THE SOFTWARE WILL MEET REQUIREMENTS OF LICENSEE OR THIRD PARTY, BE UNINTERRUPTED OR ERROR-FREE. MICROCHIP AND ITS LICENSORS HAVE NO OBLIGATION TO CORRECT ANY DEFECTS IN THE SOFTWARE.

  11. Limited Liability. IN NO EVENT WILL MICROCHIP OR ITS LICENSORS BE LIABLE OR OBLIGATED UNDER ANY LEGAL OR EQUITABLE THEORY FOR ANY DIRECT OR INDIRECT DAMAGES OR EXPENSES INCLUDING BUT NOT LIMITED TO INCIDENTAL, SPECIAL, INDIRECT, PUNITIVE OR CONSEQUENTIAL DAMAGES, LOST PROFITS OR LOST DATA, COST OF PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS, TECHNOLOGY, SERVICES, OR ANY CLAIMS BY THIRD PARTIES (INCLUDING BUT NOT LIMITED TO ANY DEFENSE THEREOF), OR OTHER SIMILAR COSTS. The aggregate and cumulative liability of Microchip and its licensors for damages hereunder will in no event exceed $1000 or the amount Licensee paid Microchip for the Software and Documentation, whichever is greater. Licensee acknowledges that the foregoing limitations are reasonable and an essential part of this Agreement.

  12. General. THIS AGREEMENT WILL BE GOVERNED BY AND CONSTRUED UNDER THE LAWS OF THE STATE OF ARIZONA AND THE UNITED STATES WITHOUT REGARD TO CONFLICTS OF LAWS PROVISIONS. Licensee agrees that any disputes arising out of or related to this Agreement, Software or Documentation will be brought in the courts of the State of Arizona. This Agreement will constitute the entire agreement between the parties with respect to the subject matter hereof. It will not be modified except by a written agreement signed by an authorized representative of the Microchip. If any provision of this Agreement will be held by a court of competent jurisdiction to be illegal, invalid or unenforceable, that provision will be limited or eliminated to the minimum extent necessary so that this Agreement will otherwise remain in full force and effect and enforceable. No waiver of any breach of any provision of this Agreement will constitute a waiver of any prior, concurrent or subsequent breach of the same or any other provisions hereof, and no waiver will be effective unless made in writing and signed by an authorized representative of the waiving party. Licensee agrees to comply with all export laws and restrictions and regulations of the Department of Commerce or other United States or foreign agency or authority. The indemnities, obligations of confidentiality, and limitations on liability described herein, and any right of action for breach of this Agreement prior to termination, will survive any termination of this Agreement. Any prohibited assignment will be null and void. Use, duplication or disclosure by the United States Government is subject to restrictions set forth in subparagraphs (a) through (d) of the Commercial Computer-Restricted Rights clause of FAR 52.227-19 when applicable, or in subparagraph (c)(1)(ii) of the Rights in Technical Data and Computer Software clause at DFARS 252.227-7013, and in similar clauses in the NASA FAR Supplement. Contractor/manufacturer is Microchip Technology Inc., 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199. If Licensee has any questions about this Agreement, please write to Microchip Technology Inc., 2355 W. Chandler Blvd., Chandler, AZ 85224-6199 USA. ATTN: Marketing. Copyright (c) 2011 Microchip Technology Inc. and Microchip Technology (Barbados) II Inc. All rights reserved. License Rev. No. 04-091511 License Rev. No. 01-101111

  4. CRC-16 Georges Menie Copyright © 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994 The Regents of the University of California. All rights reserved. (http://www.menie.org/georges/embedded/) BSD License
  5. SHA-2 Copyright © 2000-2001, Aaron D. Gifford * All rights reserved. http://www.aarongifford.com/computers/sha.html BSD License
  6. Redistribution and use in source and binary forms, with or without modification, are permitted provided that the following conditions are met: 1. Redistributions of source code must retain the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer. 2. Redistributions in binary form must reproduce the above copyright notice, this list of conditions and the following disclaimer in the documentation and/or other materials provided with the distribution. 3. All advertising materials mentioning features or use of this software must display the following acknowledgement: This product includes software developed by the organization. 4. Neither the name of the organization nor the names of its contributors may be used to endorse or promote products derived from this software without specific prior written permission. THIS SOFTWARE IS PROVIDED BY COPYRIGHT HOLDER ''AS IS'' AND ANY EXPRESS OR IMPLIED WARRANTIES, INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, THE IMPLIED WARRANTIES OF MERCHANTABILITY AND FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE ARE DISCLAIMED. IN NO EVENT SHALL COPYRIGHT HOLDER BE LIABLE FOR ANY DIRECT, INDIRECT, INCIDENTAL, SPECIAL, EXEMPLARY, OR CONSEQUENTIAL DAMAGES (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, PROCUREMENT OF SUBSTITUTE GOODS OR SERVICES; LOSS OF USE, DATA, OR PROFITS; OR BUSINESS INTERRUPTION) HOWEVER CAUSED AND ON ANY THEORY OF LIABILITY, WHETHER IN CONTRACT, STRICT LIABILITY, OR TORT (INCLUDING NEGLIGENCE OR OTHERWISE) ARISING IN ANY WAY OUT OF THE USE OF THIS SOFTWARE, EVEN IF ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGE.