Mercedes-Benz X-sarja: käytännöllinen ja luja pickup ja tyylikäs lifestyle-ajoneuvo samassa paketissa.

Mercedes-Benzin uusi X-sarja yhdistää ainutlaatuisella tavalla pickup-mallin perinteiset vahvuudet – lujuuden, käytännöllisyyden, voiman ja maastoajon ominaisuudet – Mercedes-Benzeille tyypillisiin klassisiin piirteisiin: premium-tason muotoiluun, mukavuuteen, erinomaiseen ajodynamiikkaan ja turvallisuuteen. 

”Täytämme omalla pickupilla yhden viimeisistä aukoista omassa automallistossamme. Tavoitteemme on tarjota asiakkaille autoja, jotka sopivat juuri heidän omiin erityisvaatimuksiinsa. X-sarja määrittelee uuden laatutason kasvavassa pickup-segmentissä”, Daimler AG:n pääjohtaja Dr Dieter Zetsche sanoo.

”Tuleva X-sarjamme ei tunne kompromisseja. Auton erillisrunko, voimakas kuusisylinterinen moottori ja jatkuva neliveto ovat oletusarvoja meille. X-sarja tulee vetoamaan niihinkin asiakkaisiin, jotka eivät ole tätä ennen edes harkinneet pickupin ostamista”, Mercedes-Benz Vansin johtaja Volker Mornhinweg jatkaa.

X-sarja esitellään Suomessa marraskuussa 2017. Myynti laajenee Etelä-Afrikkaan, Australiaan ja Uuteen-Seelantiin alkuvuonna 2018 ja vuotta myöhemmin Brasiliaan ja Argentiinaan. X-sarjan myötä Mercedes-Benz Vansin tarjonta laajenee neljänteen mallisarjaan.

Mercedes-Benz on ensimmäinen premium-luokan autonvalmistaja, joka esittelee oman mallinsa ”tonniluokan” keskikokoisten pickupien luokassa. Autoluokan kysyntä on tasaisessa kasvussa, ja entistä useampi pickupeista ostetaan yksityiskäyttöön harrastus- ja lifestyle-ajoneuvoksi perinteisen ”työhevosena” käytetyn lava-auton sijaan.

  Kolme malliversiota – oikea vaihtoehto löytyy niin maastoon kuin kaupunkiin.

  Uuden X-sarjan mitat: auton vahva erillisrunko takaavat pickupille loistavat käyttöominaisuudet. Leveä raideväli (edessä 1632, takana 1625 mm), viiteen tukivarteen perustuva taka-akselin rakenne, erillisjousitetut etupyörät ja kierrejouset molemmilla akseleilla takaavat vakuuttavat ajo-ominaisuudet niin maantiellä kuin maastossa.

  X-sarja sopiikin vaivattomasti hyvin monenlaiseen käyttöön vaativasta maastoajosta aina maantietaipaleille saakka.

  Saatavana on kolme eri malliversiota käyttötarpeesta riippuen: perusmalli X-Class Pure kovaan työkäyttöön, auton muotoilua ja mukavuutta korostava X-Class Progressive sekä oman elämäntapaan saumattomasti istuva X-Class Power, joka istuu yhtä helposti kaupunkiympäristöön kuin harrastuskäytössä kivisille metsäpoluillekin.

  Pitkä akseliväli, lyhyt etu- ja pitkä takaylitys, korkea ja voimakkaasti muotoiltu konepelti, lokasuojia kohti jatkuvat etuvaloumpiot ja matkustamon sijoittelu takapainotteisesti korostavat auton voimakasta, eteenpäin suuntautuvaa liikettä. Dynaamista vaikutelmaa vahvistavat lihaksikkaat, veistokselliset korin muodot, yhdeksän näyttävän ulkovärin valikoima sekä 17–19-tuumaiset pyörät.

  Malliversion valinta vaikuttaa takapuskurin ulkonäköön: Pure-tasolla se on musta, Progressive-tasolla auton korinvärinen ja Power-tasolla kromikoristeltu. X-sarjan voi tilata myös ilman takapuskuria, jolloin lavan takareuna aukeaa 180 asteen kulmassa. Akseleiden väliin lavalle mahtuu eurokokoinen standardoitu kuormalava.

  X-sarja on ainoa keskikokoinen pickup, jossa kuormatilan valaistus on vakiovaruste. Valaistuksesta vastaavat kolmanteen jarruvaloon sijoitetut led-valot, jotka voi sytyttää keskikonsolissa olevalla kytkimellä. Kuormatilassa on vakiona myös 12V:n pistoke.

  Uuden X-sarjan mitat:

  • Pituus: 5340 mm
  • Leveys: 1920 mm
  • Korkeus: 1819 mm
  • Akseliväli: 3150 mm
  • Lavan pituus: 1587 mm
  • Lavan korkeus: 474 mm
  • Maksimikuorma: 1042 kg
  • Jarrullisen perävaunun paino: 1650-3500 kg  

  Matkustamo takaa aidon premium-luokan Mercedes-Benz-elämyksen.

  X-sarjan matkustamo tarjoaa laatua ja mukavuutta, jota aikaisemmin ei ole koettu keskikokoisten pickup-autojen segmentissä. Power-tason autoissa sisustusvaihtoehtoja on kolme, ja matkustamon yläosaan saa mustan tai pähkinänruskean Artico-tekonahkaverhoilun. Progressive- ja Power-varustelluissa autoissa keskikonsolin reunat ja ovenkahvat ovat hopeanharmaat. Kojelaudan vapaasti seisova monitoiminäyttö on tuttu V-sarjasta. Comand Online -multimediajärjestelmän yhteydessä ruudun halkaisija on 8,4 tuumaa. Terävä näyttökuva toistaa tarkasti myös auton 360 asteen ympäristövalvontajärjestelmän kuvan.

  Vakiovarusteisiin kuuluu 3-puolainen ja 12-näppäiminen monitoimiohjauspyörä, jonka korkeus on säädettävissä. Progressive- ja Power-tason autoissa ohjauspyörä, vaihteenvalitsin ja seisontajarrun kahva ovat nahkapäällysteisiä. Comand Online- ja Audio 20 CD -järjestelmien yhteydessä keskikonsolissa on Mercedes-Benzin henkilöautoista tuttu touchpad-ohjain. Sen avulla kuljettaja voi kädenliikkeillä ja tietokonehiiren tapaan kirjaimia ja merkkejä syöttämällä hallita auton monipuolisia infotainment-ominaisuuksia.

  Pure-varustelluissa autoissa istuimet on verhoiltu mustalla Tunja-kankaalla, musta tekonahkaverhoilu on tarjolla valinnaisvarusteena. Progressive-tason autoissa verhous on mustaa posadas-kangasta, ja valinnaisena tarjolla on Artico-tekonahka/Dinamica-mikrokuituverhoilu. Jälkimmäinen on vakiona Power-varustelluissa autoissa, joissa verhousta korostetaan vielä alpakanharmaalla tikkauksella. Power-varusteluun kuuluvat myös sähkösäätöiset istuimet ja sähköinen ristiselän tuki. Sisäkaton verhoiluun X-sarjassa on kaksi värivaihtoehtoa: macchiato beige tai musta kangasverhoilu. 

  X-sarjan tärkeimmät sisämitat:

  • Hartiatila edessä/takana: 1500 mm/1471 mm
  • Polvitila takana: 581 mm
  • Tehokas jalkatila edessä/takana: 1066 mm/830 mm 

  Voimakkaat moottorit ja huippuluokan maastoajo-ominaisuudet.

  X-sarjan voimanlähteiksi on lanseerausvaiheessa tarjolla kaksi voimakasta ja tehokasta nelisylinteristä vaihtoehtoa. Mercedes-Benzin 2,3-litraisessa commonrail-dieselissä on kaksi tehovaihtoehtoa: X 220 d yhdellä turboahtimella kehittää 120 kW/163 hv tehon, kaksiahtiminen X 250 d -biturbo puolestaan 140 kW/190 hv. Molemmat ovat saatavana sekä takavetoisina malleina että varustettuna kytkettävällä nelivedolla. Voiman välittää kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. 7-vaihteisen automaatin saa valinnaisena X 250 d:n ja X 250 d 4Maticin yhteyteen.

  Vuoden 2018 puolivälissä valikoima laajenee X 350 d:llä, jonka V6-dieselmoottori tuottaa 190 kW/258 hv tehon ja 550 Nm:n väännön. Tällöin autossa on vakiovarusteena jatkuva 4Matic-neliveto ja 7G-Tronic Plus -automaattivaihteisto. Vaihteistoa voidaan käyttää myös ohjauspyörän painikkeilla, ja mukana on moottorin ECO start/stop-pysäytystoiminto. Dynamic Select -valitsimen ansiosta käytössä on myös viisi ajotilaa: Comfort, ECO, Sport, Manual ja Offroad, jotka vaikuttavat muun muassa moottorinohjaukseen, automaattivaihteiston vaihtamisaikaan sekä start/stop-järjestelmän toimintaan.

  Kaikissa X-sarjan nelivetomalleissa on vakiona DSR-alamäkihidastin ja alennusvaihde, ja valinnaisvarusteena taka-akselille saa tasauspyörästön lukon. Ainoana keskikokoluokan pickupina X-sarjassa on niin ikään vakiovarusteena jäähdytetyt jarrulevyt molemmilla akseleilla. Edessä levyjen halkaisija on 32 ja takana 30,8 senttiä. Kaikilla Euroopan markkinoilla vakiona on mukavuusjousitus, jolloin maavara on 202 milliä. Valinnaisvarusteena saa 20 millillä korotetun jousituksen, joka puolestaan on vakiovaruste kaikilla Euroopan ulkopuolisilla markkina-alueilla.

  X-sarjan maasto-ominaisuudet:

  • Kahluusyvyys: 600 mm
  • Maavara: Etuakseli 202 mm | taka-akseli 221 mm (korotettu maavara)
  • Lähestymiskulma/jättökulma, edessä/takana: 28.8 astetta/23,8 | 30,1/25,9 (korotettu maavara)
  • Max. kallistuskulma: 49,8 astetta | 49 (korotettu maavara)
  • Ylityskulma: 20.4 astetta | 22 (korotettu maavara)
  • Mäennousukyky: 100 % 

  Turvallisuus ja liitettävyys erottavat X-sarjan pickup-kilpailijoista.