Neste ja Veho Mercedes-Benzin maahantuojana ovat yhteistyössä varmistaneet syyn bensiinikäyttöisten ajoneuvojen häiriöihin

Kuten julkisuudessa syyskuussa kerrottiin, Mercedes-Benzin tietyissä bensiinikäyttöisissä ajoneuvomalleissa on syttynyt moottorin häiriövalo. Tutkimukset ovat varmistaneet ongelman syyksi satunnaisesti polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyneen metallisuolan. Se on syntynyt kemiallisen reaktion seurauksena tietyissä olosuhteissa, joita esiintyy tietynlaisessa suutintyypissä. Samaa suutintyyppiä esiintyy vain harvoissa muissa automalleissa.

“Vastaamme aina myymämme polttoaineen laadusta ja seuraamme jatkuvasti polttoaineidemme laatua läpi koko jakeluketjun aina valmistuksesta bensiinipumpulle asti. Bensiiniä tankataan Nesteellä Suomessa päivittäin noin 50 000 kertaa, ja tämä valitettava tapaus koski rajoitettua määrää ajoneuvoja Suomessa”, kertoo Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

“Nesteen myymät ja markkinoimat bensiinit ovat koko ajan täyttäneet tuotestandardin raja-arvot. Ongelman syntymiseen vaikuttava tekijä on ollut yksi Porvoossa heinäkuussa 2018 valmistettu bensiinin tuote-erä, jossa on ollut normaalia korkeampi natriumpitoisuus. Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa. Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta. Siksi olemme kiristäneet jo ennestään laajaa laadunvalvontaamme ja ohjeistustamme välttääksemme vastaavan ongelman esiintymisen jatkossa. Asiakas voi huoletta tankata kaikkia Nesteen polttoaineita”, Juusela jatkaa.

Recommend page