Kaikkien ratkaisujen päätavoite on turvallisuus

Mercedes-Benzin integroitu turvallisuuskonsepti jakaa autoilun turvallisuuden neljään vaiheeseen:

Vaihe 1: Turvallinen ajaminen

Vaihe 2: Kriittisissä ajotilanteissa

Vaihe 3: Onnettomuuden aikana

Vaihe 4: Onnettomuuden jälkeen

Järjestelmän tunnistamasta onnettomuuden tyypistä ja vakavuudesta riippuen voidaan ryhtyä useisiin toimenpiteisiin lisä- ja seurausvaurioiden ehkäisemiseksi onnettomuuden jälkeen ja matkustajien pelastamisen helpottamiseksi:

  • Paras mahdollinen suoja: moottori voidaan sammuttaa automaattisesti ja polttonesteen syöttö katkaista.
  • Turvallisuutta lisäävät valot: varoitusvilkut ja hätäsisävalot voivat kytkeytyä automaattisesti päälle ehkäisemään seurannaisonnettomuuksien syntymistä ja auttamaan onnettomuusauton löytymistä.
  • Automaattinen tuuletus: kun turvatyyny laukeaa, sähkötoimiset lasit aukeavat automaattisesti.
  • Helppo avata: onnettomuuden jälkeen ovien lukitus voidaan avata automaattisesti, jotta ovien avaaminen on helpompaa matkustajille tai pelastustyöntekijöille.
  • Paremmat pelastusmahdollisuudet: vankat sarana- ja lukkorakenteet lokasuojien ja ovien välillä voivat nopeuttaa pelastustyötä, koska ovet on helpompi avata nokkakolarin jälkeen.
  • Yhteys, josta on apua: Onnettomuuden sattuessa Mercedes-Benzin hätäpuhelujärjestelmä voi auttaa ratkaisevasti nopeuttamaan pelastushenkilöstön saapumista onnettomuuspaikalle. Tiedot siirtyvät SIM-kortillisen kommunikaatiomodulin mobiiliyhteyden kautta. Hätäpuhelu on siis riippumaton kuljettajan matkapuhelimesta, joka on saattanut vaurioitua tai jonka akku on tyhjentynyt.

[1] Edellytys: toimiva internet-yhteys.

Recommend page